Advertisement

Release day: alles over het nieuwe album van DeWolff

DeWolff

De Limburgse rockers van DeWolff houden niet van stilzitten. In de afgelopen 10 jaar brachten ze maar liefst zes studioalbums en twee live-albums uit. Vandaag, vrijdag 10 januari, breiden ze die indrukwekkende collectie nogmaals uit met Tascam Tapes. Wat kun je van het nieuwe album verwachten? En hoe kwam deze unieke plaat tot stand? Dit is alles over het nieuwe album van DeWolff!

On the road

Wanneer je al zes studioalbums op je naam hebt staan, kan het lastig worden om bij je volgende plaat weer iets nieuws en spannends te brengen. Gelukkig lijkt DeWolff daar geen moeite mee te hebben. Om Tascam Tapes te garanderen van een uniek geluid nam de band hun nieuwe album volledig on the road op. Met niets meer dan een “cassetterecorder uit de jaren 80’ en wat vreemde portable instrumenten, zoals een drum sampler en mini-synthesizer”, aldus de band op Instagram. Volgens de Limburgers resulteert dit unieke opnameproces in een duizelingwekkende, heupschuddende mix tussen de Beastie Boys en Deep Purple. Wij zouden zeggen, luister naar single ‘Blood Meridiaan I’ en judge for yourself.

Betekenis

De betekenis van de nieuwe plaat ligt dan ook echt in het opnameproces. ‘Uiteindelijk gaat het er immers om wat er in je hoofd gebeurt en hoe goed je kunt spelen, niet welke luxe apparatuur je allemaal wel niet hebt. Bovendien is het verhaal wat je wilt vertellen belangrijk, en Tascam Tapes heeft vooral een ‘cool’ verhaal’, aldus zanger/gitarist Pablo van der Poel in een interview met Eindhovens Dagblad.

“Het is goed om helemaal uit je comfortzone te zijn: de veilige omgeving van de studio met de instrumenten die we al zolang hebben”, vertelt drummer Luka van der Poel. Door zichzelf de beperking op te leggen het hele album met een Tascam taperecorder op te nemen, lukte dat uit die comfortzone komen wel. Weinig beenruimte, lange busritten en een mobiele studio zorgden voor genoeg ongemakkelijke posities en situaties. Gelukkig hoor je van dat ongemak niks terug op de plaat!

Albumcover en tracklist

DeWolff - Tascam Tapes

DeWolff mag dan old school muziek maken. Ze staan met twee benen in deze tijd. Hun albumcover werd dan ook geheel in stijl openbaar gemaakt door middel van negen Instagram-posts. Op de coverart, ontworpen door illustrator Daren Thomas Magee, wordt nog maar eens benadrukt hoe nederig en goedkoop het opnameproces is geweest. Maar geen zorgen, Tascam Tapes klinkt als ‘a million bucks‘!

Hoe het precies klinkt kon je stiekem al ontdekken op de Instagram-pagina van DeWolff, waar de band de afgelopen weken elke woensdag een snippet van één van de onderstaande tracks liet horen.

  1. North Pole Blues
  2. Blood Meridian I
  3. It Ain’t Easy
  4. Rain
  5. Made It Till 27
  6. Nothing’s Changing
  7. Let it Fly
  8. Blood Meridian II
  9. Awesomeness Of Love
  10. Love Is Such A Waste
  11. Am I Losing My Mind
  12. Life In A Fishtank

Verdere album releases

Met Tascam Tapes levert DeWolff een geweldige zevende studioplaat af. Hoe kon het ook anders met zo’n bijzonder opnameproces? Deze mag zeker niet in je platencollectie ontbreken. DeWolff is echter niet de enige die vandaag met nieuwe muziek kwam. Een kleine greep uit de andere releases van vandaag:

DeWolff

DeWolff

DeWolff is een Limburgse rockband die nooit stil zit. In tien jaar tijd maakten de mannen zes studioplaten en twee live platen. In 2020 werd de collectie aangevuld met het zevende studioalbum Tascam Tapes. Om het nog mooier te maken; ze hebben hun eigen platenlabel én studio. Bovendien is DeWolff ook altijd druk met tours langs de grote en kleine festivals in Europa. Zo stonden de Limburgers in 2019 nog op Sziget, Pinkpop en Zwarte Cross. Met de nieuwe plaat is de kans groot dat we ook in 2020 kunnen gaan genieten van DeWolff.