Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van The National

1523
Photo: Graham MacIndoe

The National is een van de headliners op Best Kept Secret 2021. De vraag is of het jubileum van High Violet dit jaar, dan alsnog gevoerd zal worden met een integrale uitvoering. Het belooft hoe dan ook een spectaculaire show te worden en dit zijn de nummers die jullie in 2021 willen horen. Dit zijn de Best Tracks van The National!

Top 10 countdown

10. ‘Light Years’
9. ‘Slow Show’
8. ‘The System Only Dreams in Total Darkness’
7. ‘Terrible Love’
6. ‘Rylan’
5. ‘Bloodbuzz Ohio’
4. ‘I need my girl’
3. ‘About Today’
2. ‘Mr. November’

1. …

Wist je dat…?

  • … de band bestaat uit twee sets van broers? Bryan en Scott Devendorf en Aaron en Bryce Dessner, wie zelfs een tweeling zijn.
  • … The National optrad tijdens de bruiloft van hun producer Peter Katis en een foto hiervan de albumcover is geworden van het album The Boxer?
  • … het album Sleep Well Beast in 2007 een Grammy Award won voor beste alternatieve album?
  • … er echter maar één nummer in de top 10 best tracks staat van dit album?
  • … de instrumentale versie van ‘Fake Empire’ gebruikt werd voor een campagnevideo voor Barack Obama in 2008, terwijl dit toch een nummer is dat kritiek levert op Amerika?
  • …. het album High Violet een week na de release in veel landen de top van de hitlijsten behaalde? In Amerika belandde het album op nummer drie, in Canada op twee en in Portugal op plek drie.
  • …. High Violet ook de hofleverancier is van jullie favoriete tracks? Er staan maar liefst zes nummers van het album in jullie top 20.

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

The National steeg vorige zomer, met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student journalistiek met een liefde voor alles wat met muziek te maken heeft. Mijn muzieksmaak is niet te vatten in een enkel genre. Van Nederlandse hiphop tot indie bands naar Travis Scott om de avond vervolgens te eindigen met een goede drum-'n-bass.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.