Festivalconcert: toch nog genieten van Red Hot Chili Peppers

877
Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirusMaar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: Red Hot Chili Peppers!

Op 13 november 2019 werden voor Pinkpop de eerste namen bekendgemaakt. Onder andere Red Hot Chili Peppers, Keane en Disturbed stonden als eerste op het affiche. En 2019 liep bijna tot een eind en daar was het nieuws wat we nooit meer hadden verwacht: John Frusciante keert terug bij de Peppers. Voor het eerst sinds 2008 gaat de meest herkenbare Peppers line-up weer live te zien zijn. Tenzij het heersende coronavirus ook roet in het eten van Pinkpop gooit. In 2016 stond de Amerikaanse band voor het laatst op het Limburgse festival. Maar met terugkeer van John Frusciante kijken we terug naar hun komst naar Pinkpop in 2006. Lay back, en geniet van de groove van de band en het smullende soleerwerk van John Frusciante.

Red Hot Chili Peppers

Photo: Steve Keros

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016).

In 1988 stond de rockgroep voor het eerst op Pinkpop en in de 30 jaar daarna nog drie maal: komende editie viert de band dus een waar Pinkpop-lustrum. Naast een uitgebreide tour, kunnen we in 2020 ook nog rekenen op een nieuw studioalbum én een documentaire over de band.

Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.