Pinkpop 2020 strikt Red Hot Chili Peppers, Keane en meer

Red Hot Chili Peppers
Foto: Hub Dautzenberg

Pinkpop 2020 maakt vandaag de eerste namen van het affiche bekend. Onder meer Red Hot Chili Peppers en Zara Larsson staan volgende zomer in Landgraaf.

Pinkpop maakt zojuist de eerste namen voor 2020 bekend. Naast Red Hot Chili Peppers en Zara Larsson staat ook onder meer Keane op het affiche. Een overzicht van alle nieuwe namen vind je hieronder. Het Limburgse festival hintte gisteren al naar deze aankondiging.

  • Red Hot Chili Peppers
  • Disturbed
  • Keane
  • Deftones
  • Zara Larsson

Afgelopen editie was de 50ste verjaardag van Pinkpop. Het was een editie om nooit meer te vergeten. Er waren genoeg hoogtepunten. Denk aan Frank Lammers die het publiek in dook, Marco Borsato die een gastoptreden bij Armin van Buuren verzorgde en Major Lazer die voor de laatste keer te zien was op een Nederlands festival. Bij Festileaks kun je terecht voor nog meer Pinkpop content. Zo check je de 25 beste acts van Pinkpop 2019, wat jullie van Fleetwood Mac vonden en wat de gouden Pinkpopjaren waren volgens festivalgangers.

Bij de aankondiging van de eerste namen werden ook meteen de ticketprijzen en de start van de verkoop benoemd. De volledige aankondiging lees je hieronder:

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen