Primavera Sound 2020 mogelijk uitgesteld wegens coronavirus

441
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound 2020 is ook in de ban van coronavirus. Hoewel de voorbereidingen nog volop doorgaan, houdt men ook rekening met een afgelasting. In dat geval kijkt de organisatie naar een mogelijke verplaatsing naar later dit jaar.

Over een krappe drie maanden staan Primavera Sound 2020 en NOS Primavera Sound 2020 op de planning. Vooralsnog althans. Door de grootschalige corona-uitbraak is het namelijk nog verre van zeker of de festivals doorgang kunnen vinden.

In een statement laat de organisatie weten dat de voorbereiding in volle gang zijn, maar dat ze in nauw contact staan met lokale instanties en zorgautoriteiten. Mochten de festivals geannuleerd moeten worden, dan kijkt de organisatie naar mogelijkheden om de evenementen elders dit jaar doorgang te laten vinden.

Op diverse plekken op internet circuleren geruchten dat Primavera Sound het laatste weekend van augustus op het oog heeft. Of dat daadwerkelijk zo is, en of dat gaat lukken, valt nog te bezien.

De impact van een verplaatsing van Primavera Sound zou enorm zijn. Het Spaanse festival is één van de belangrijkste schakels in tourschema’s van artiesten en vaak überhaupt de reden waarom acts er voor kiezen om ‘vroeg’ (in juni in plaats van juli/augustus) te touren. Mocht het festival niet meer (op de originele datum) plaatsvinden, is de kans groot dat complete tours niet meer doorgaan. Dit heeft dan weer grote gevolgen voor andere Europese festivals.

Primavera Sound heeft alle headliners van Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole op het affiche: The National, The Strokes, Massive Attack, Disclosure en Tyler, The Creator.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Impact coronavirus op festivalwereld

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep, zo ook de festivalwereld. Volg onze liveblog om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom het coronavirus en de gevolgen voor festivals.

Primavera Sound 2020

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival in Barcelona. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte afgelopen jaar de Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. In 2020 is het de beurt aan onder meer The Strokes, The National, Lana Del Rey, Massive Attack, Tyler, The Creator en Pavement om op het affiche te schitteren.

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: 26-30 augustus 2020
  • Tickets: weekendkaarten zijn voor €190,- te koop.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.