Primavera Sound 2020 dropt volledige line-up

The Strokes

De volledige line-up voor het Spaanse Primavera Sound 2020 is een feit. Deze zomer staan onder meer The Strokes en Lana del Rey op het festival in Barcelona.

De eerste headliner voor Primavera Sound 2020 was al bekendgemaakt. De Amerikaanse band Pavement staat in juni in de Spaanse stad. Daarnaast is het ook de beurt aan onder meer The Strokes, Lana Del Rey, Tyler The Creator, Massive Attack en Disclosure. Het is voor The Strokes tevens hun eerste Europese festival. Check de grote namen nogmaals in de lijst hieronder en check de officiële video en of poster onder dit bericht.

 • The Strokes
 • The National
 • Lana Del Rey
 • Tyler The Creator
 • Pavement
 • Massive Attack
 • Beck
 • Disclosure
 • Young Thug
 • Brockhampton
 • Bikini Kill
 • Bad Bunny
 • Iggy Pop
 • Caribou
 • Bicep live

Vorig jaar stonden onder meer Tame Impala, Robyn en Rosalía op de planken van het Spaanse festival. Door de komst van deze kleppers won het evenement de Festival Award voor ‘Beste Line-up’.

Tickets voor Primavera Sound zijn al te koop. Kaartjes zijn te koop via de website van het festival. Ook introduceert het Catalaanse festival het mobile-only systeem, waar je ook je entreebiljet kan kopen.

poster Primavera Sound 2020

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door hits als ‘Last Nite’ en ‘Reptilia’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Zo’n drie jaar later werd de EP Future, Present, Past uitgebracht, waarna de muziekproductie enkele jaren stokte. Toch was het de afgelopen jaren niet volledig stil rondom de band. Afgelopen zomer waren ze in Europa onder andere te zien op Bilbao BBK Live, All Points East en de Parijse versie van Lollapalooza.

In 2020 staan er drie shows op de Zuid-Amerikaanse varianten van Lollapalooza op de planning. De eerste Europese festivalshow is inmiddels ook bekend, de heren staan op Primavera Sound 2020.

Primavera Sound 2020

Primavera Sound stage
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is sinds 2001 een jaarlijks muziekfestival in Barcelona dat plaatsvindt naast de kust van van Spanje. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Zo stonden dit jaar onder meer Tame Impala, Robyn en Rosalía. Dit jaar is het onder meer de beurt aan Pavement.

 • Locatie: Barcelona, Spanje
 • Datum: 4-6 juni 2020
 • Tickets: weekendkaarten zijn voor €190,- te koop.
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen