The National livestreamt vanavond de allereerste High Violet live show

The National BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

Het beloofde een saaie maandagavond in quarantaine te worden, maar plots kunnen we dan toch wat in de agenda pennen. Stipt om 23 uur (Nederlandse tijd) zal The National een livestream starten en ons meevoeren naar New York op 10 mei 2010.

Op YouTube deelt The National vanavond om 23:00 de concertfilm ‘The National – High Violet Live From Brooklyn Academy of Music’. Het betreffende optreden is opgenomen de avond voor de officiële release van het legendarische album High Violet, dat dit jaar zijn 10-jarige jubileum viert. Veel kijkplezier!

Livestream

De verjaardag duurt nog even voort, want The National brengt op 19 juni 2020 de allereerste vinylpersing van High Violet – Expanded Edition uit. Naast de 10 originele albumtracks bevat het triple LP-pakket een derde schijf met ‘Wake Up Your Saints’, een alternatieve versie van ‘Terrible Love’, ‘Walk Off’ en meer.

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

Met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, steken ze boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.