Sting en Lionel Richie komen volgend jaar terug naar Bospop 2021

2082
Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

De eerste aankondigingen stromen vroeger dan ooit tevoren binnen. Zo maakt Bospop 2021 de (terug)komst van onder andere Sting en Kensington bekend.

Het is de organisatie van het Weertse festival gelukt om een groot deel van het programma van 2020 mee te nemen naar volgend jaar. Zo zijn alle headliners in 2021 wederom van de partij. De onderhandelingen met de overige artiesten verloopt, volgens de festivalorganisatie, voorspoedig. Hieronder een overzicht van de kersverse acts.

In een mail die Ticketmaster naar de kaartkopers heeft verstuurd wordt ook de komst van Lionel Richie, Beth Hart en Joe Bonamassa bevestigd. Deze namen zijn nog niet officieel bekend gemaakt door de organisatie van Bospop zelf. Er zijn ook twee nieuwe namen op de aankondiging te vinden die nog niet op het programma van 2020 stonden. Zo komen ook Supertramp’s Roger Hodgson en Dizzy Mizzy Lizzy naar Weert. Gekochte kaarten blijven geldig. Nieuwe kaarten gaan op maandag 1 juni in de verkoop.

Voor de Britse zanger Sting is dit inmiddels de derde poging om een optreden te geven op Bospop. De frontman van The Police moest in 2019 zijn show annuleren wegens ziekte. Er werd afgesproken om zijn optreden in 2020 in te halen, maar deze hele editie werd helaas geannuleerd wegens het corona virus.

 • Sting
 • Supertramp’s Roger Hodgson
 • Melissa Etheridge
 • White Lies
 • Jett Rebel
 • The Gary Moore Tribute Band
 • Lionel Richie
 • Joe Bonamassa
 • Heather Nova
 • De Dijk
 • Black Pumas
 • Dizzy Mizzy Lizzy
 • Stahlzeit
 • Sloper
 • Tim Montana
 • Inge Van Calker
 • Gin Lady
 • Kensington
 • Bløf
 • Walter Trout Band
 • The Steel Woods
 • Robert Jon & Wreck
 • Juanes

Sting

Photo: Martin Kierszenbaum

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977 samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers de band The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat. In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. ‘Evergreens’ als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee.

Bospop 2021

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop is een driedaags festival dat plaatsvindt nabij Weert. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Zo sierden onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha in het verleden de line-ups. Voor Bospop 2021 zijn onder andere Sting en Kensington bevestigd. Ook Lionel Richie en Beth Hart staan op het affiche van het Limburgse festival.

 • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
 • Datum: 9 t/m 11 juli 2021
 • Tickets: Kaarten blijven geldig, nieuwe ticketverkoop start 1 juni
 • Voor meer informatie kun je op de officiële website terecht.
Ik zou me eigenlijk volledig op m'n studie moeten richten. In plaats daarvan schrijf ik hier af en toe iets en ga ik zoveel mogelijk festivals/concerten af. Ik ben klein dus je vindt mij meestal op het balkon. Favoriete bands zijn De Staat, Green Day en Biffy f*cking Clyro.