Sting naar Bospop 2020

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Sting staat aankomende zomer op Bospop 2020. Dit meldt dagblad De Limburger. De Britse zanger stond oorspronkelijk in 2019 al op het affiche van het festival in Weert, maar moest door gezondheidsredenen verstek laten gaan. Vrijdag 10 juli haalt hij zijn geannuleerde optreden in.

Dat Sting wederom op de Bospop-poster zou verschijnen, hing al geruime tijd in de lucht. Vrijwel direct na de gecancelde show op Bospop 2019 gaf programmamaker Rob Trommelen aan dat hij goede hoop had dat de voormalig frontman van The Police zijn geannuleerde optreden zou gaan inhalen. De verwachtingen werden steeds reëler toen de zanger Europese shows in Duitsland en België aankondigde rondom de data van Bospop 2020. Nu is de hoop werkelijkheid geworden: Sting staat als headliner op Bospop 2020.

Bospop kondigt later vandaag een groot deel van zijn line-up aan, aldus De Limburger. Stay tuned

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het zijn album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog onder meer op Royal Park Live en Concert At Sea. In mei 2019 kwam zijn meest recente album My Songs uit.

Bospop 2020

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop is een driedaags festival dat plaatsvindt nabij Weert. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Zo sierden onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha in het verleden de line-ups. Volgend jaar betreedt Sting de planken van het Limburgse festival.

De dag voorafgaand aan Bospop vindt er op het festivalterrein een concert van Iron Maiden plaats. Hoewel het losse concert niet onder de noemer van Bospop valt, biedt de organisatie bezoekers die beide evenementen willen combineren de mogelijkheid om al een dag eerder de camping van Bospop 2020 te beslapen.

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 10-12 juli en een los concert op 9 juli
  • Tickets: vanaf zaterdag 14 december te koop
  • Voor meer informatie kun je op de Bospop-website terecht
Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Toto
The Waterboys
Zucchero
Tickets Kopen