Iron Maiden niet op Graspop 2021, Nederlandse show verplaatst naar Gelredome

1292
Iron Maiden
Foto: Rudy de Doncker

Iron Maiden haalt de geannuleerde optredens in Nederland en België op een nieuwe locatie in. Het optreden op Graspop wordt niet ingehaald en de Nederlandse show wordt verplaatst naar de Gelredome.

In België was Iron Maiden oorspronkelijk een van de headliners van Graspop 2020. Vanwege een drukke planning voor volgend jaar lukt het de band helaas niet om festivaloptredens in te halen. Gelukkig slaat de band België niet over: Iron Maiden komt naar het Sportpaleis. Op zondag 27 juni 2021 is de band in de Antwerpse concertzaal te zien.

De Nederlandse show van 2020 stond oorspronkelijk gepland op het terrein van Bospop in Weert. Ook dat optreden gaat niet door op de oorspronkelijke locatie. MOJO geeft in een mail naar kaartkopers aan dat de nieuwe Nederlandse datum botst met Bospop zelf. Daarom wijkt Iron Maiden op 10 juli uit naar de Gelredome. Fans moeten daardoor wel kiezen tussen Bospop en de metalband.

Iron Maiden

https://www.youtube.com/watch?v=86URGgqONvA

Iron Maiden is een van de grootste en bekendste metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert uit 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is de Britse metal band live een garantie op losgaan. In 2020 stond een tournee gepland langs Weert en Graspop, deze gaat door het coronavirus helaas niet door. De band haalt de shows in, in het Sportpaleis en de Gelredome.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?