Iron Maiden naar Graspop 2020

Iron Maiden komt naar Graspop 2020! Dat maakt de organisatie van het Belgische festival zojuist bekend via een Youtube-filmpje. Het festival kent net als in 2018 vier volledige festivaldagen.

Daar is-ie dan, de eerste naam voor Graspop 2020! Iron Maiden headlinet donderdag 18 juni de Desselse weide. Daarmee is ook de tweede XL-editie van het festival een feit. Het is al twee jaar geleden dat de Britse metalband voor het laatst in de Benelux te zien was. In 2018 stond de band onder meer op Graspop en in de Arnhemse GelreDome.

Dit is niet de eerste festivalshow voor 2020 van Iron Maiden. Eerder werd al aangekondigd dat de heren op de planken van het Britse Download Festival staan. Ze zijn verder te zien in Weert op de vooravond van Bospop. Check de officiële website van de band voor het volledige tourschema.

Iron Maiden

https://youtu.be/PtPH9Bt_00k

Iron Maiden is een van de grootste en bekendste metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert uit 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is de Britse metal band live een garantie op losgaan. In 2018 tourde de band nog langs festivals en stadions, met passages op onder meer Graspop en in de GelreDome.

Graspop 2020

Graspop 2018
Foto: Samuel van der Lee / Festileaks

Graspop Metal Meeting, zoals het Belgische festival voluit heet, vindt jaarlijks plaats in het Belgische Dessel. Dit jaar gaat het festival net als in 2018 door het leven als Graspop XL. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit het metal- en rockgenre en dat voor drie dagen lang. Vorig jaar vonden Within Temptation, Slayer, Slipknot en Kiss nog de weg naar België. Komende zomer is het de beurt o.a. Iron Maiden.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 18-21 juni 2020
  • Tickets: te koop vanaf vrijdag 15 november 10u via Ticketmaster.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Guns N' Roses
Gojira
Ghost
Guns N' Roses, Gojira, Ghost +132 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel