Iron Maiden dag voor Bospop 2020 naar Weert

Het is vandaag duidelijk geworden voor welke grote act het terrein van Bospop een dag eerder zijn deuren opent. Niemand minder dan Iron Maiden verzorgt donderdag 9 juli een los concert in Limburg. De band neemt Alter Bridge en Airbourne mee in het voorprogramma.

Dit heuglijke nieuws maakte dagblad De Limburger vandaag bekend. De organisatie van Bospop gaf eerder al aan dat er een losse show op de vooravond van Bospop zou plaatsvinden en dit wordt dus Iron Maiden. Met Alter Bridge en Airbourne in het voorprogramma is een metalfeest gegarandeerd.

De kaartverkoop van dit op zichzelf staande spektakel start donderdag 14 november 10u. Het is nog niet bekend hoeveel een ticket gaat kosten.

De band rond Bruce Dickinson maakt vandaag zijn gehele tour bekend. Deze ochtend wordt de Europese leg verwacht. Bekijk alvast het schema op de website van het collectief.

Iron Maiden

https://youtu.be/PtPH9Bt_00k

Iron Maiden is een van de grootste en bekendste metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert uit 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is de Britse metal band live een garantie op losgaan. In 2018 tourde de band nog langs festivals en stadions, met passages op onder meer Graspop en in de GelreDome.

Bospop 2020

Bospop voor Iron Maiden
Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop is een driedaags festival, dat in het Limburgse Weert wordt gehouden. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Er vindt hiernaast op de vooravond van het evenement een los concert van Iron Maiden plaats, ter viering van het veertigjarige jubileum. Op dit moment zijn er nog geen namen bekend, maar uit de affiches van afgelopen jaren blijkt dat de organisatie zijn zaken altijd goed op orde heeft. Onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha sierden recentelijk de line-ups.

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 10-12 juli en een los concert van Iron Maiden op 9 juli
  • Tickets Iron Maiden: vanaf donderdag 14 november te koop
  • Tickets Bospop: vanaf zaterdag 14 december te koop
  • Voor meer informatie kun je op de website van Bospop terecht.
Bospop Logo

Bospop 2023

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €87.5. Combitickets vanaf €197.5. Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel