Ziggo Dome wil weer open voor concerten tot 2.500 personen

739
DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Ziggo Dome wil vanaf juni concerten organiseren voor meer dan dertig bezoekers. AT5 melde dat de concertzaal een plan heeft ingediend bij gemeente Amsterdam om concerten te kunnen houden met een capaciteit voor 2.500 man.

Directeur Danny Damman diende 6 mei een plan in bij de gemeente om weer open te kunnen voor een groter publiek. Bij concerten met 2.000 á 2.500 bezoekers zijn er alleen geplaceerde stoelen. In de zaal is genoeg ruimte om de stoelen met een veilige afstand uit elkaar te zetten. Er is onder andere nagedacht over ruimere gangpaden en plekken met meer ruimte ertussen.

De directeur van de Ziggo Dome vindt het belangrijk om langzamerhand weer stappen te gaan zetten. Zo kunnen de ZZP’ers in de muziekindustrie, zoals de lichtmannen en geluidsmannen, weer aan werk komen.

Met de nieuwste maatregelen werd bekendgemaakt dat het verbod op evenementen tot 1 september van kracht blijft. Festivals zitten er voorlopig nog steeds niet in. Concertzalen mogen daarentegen vanaf 1 juni weer open voor maximaal dertig bezoekers, vanaf 1 juli verandert dit naar honderd.