Terugkijken: The National op Best Kept Secret 2018

1349
Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

Betoverend zou het worden; de speciale headline-show van The National op Best Kept Secret 2020. Het iconische album High Violet bestaat 10 jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Dat je dat feestje nu waarschijnlijk met een beperkt gezelschap in je woonkamer moet vieren is bijzaak, want we schotelen je vandaag de gehele National-show op BKS 18 voor.

Het lijkt nog als de dag van gisteren, maar inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat The National het publiek op Best Kept Secret betoverde. Vanaf de meeslepende opening met ‘Nobody Else Will Be There’ tot aan het uitbundige slot met ‘Vanderlyle Crybaby Geeks’: de boog was aan één stuk gespannen. De mannen weten het publiek meer dan anderhalf uur in hun greep te houden, waarbij de aandacht van de toeschouwers niet één keer verslapt. Had je je ook zo verheugd op het optreden op BKS 2020? Luister, huiver en geniet!

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

The National steeg vorige zomer, met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.