5 vega(n) gerechten op BKS die je niet mag missen

BKS 2019 food
Photo: Festileaks

Best Kept Secret wil graag een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten en had daarom altijd al een ruim aanbod van vega(n) gerechten. Sinds afgelopen editie biedt élke foodtruck echter een vega-gerecht aan. En met zoveel opties is kiezen moeilijk. Wij helpen je op weg met 5 culinaire hoogstandjes die je geld écht waard zijn! BKS sleepte er niet voor niets de Festileaks Festival Award voor Beste Eten & Drinken mee in de wacht.

1. Beyond Burger

BKS 2019 food

De naam claimt het al: deze burger is méér dan een gewone burger. En die claim maakt ‘ie meer dan waar. Met een echte burger-bite en zo juicy als ‘ie hoort te zijn: eigenlijk niet te onderscheiden van een echte burger. Deze 100% vegan burger is voor de eerste keer te vinden op een Nederlands festival. Je vindt ‘m naast The Casbah. En hoewel alle Specials gelimiteerd verkrijgbaar zijn, is deze burger ‘extra rare’: je kunt ‘m namelijk alleen tussen 17:00 en 22:00 bestellen.

2. De frikandel

BKS 2019 food
Photo: Festileaks

Ondanks het grote succes van vorig jaar is de frikandellenvlaai dit jaar geen onderdeel meer van het voedselspektakel op BKS. Maar gelukkig heeft de frikandel in z’n originele vorm wel een plekje gekregen. Bijna dan. Bij Karma Shoarma vind je dit jaar als Special de frikandel. Maar dan dus wel 100% vegetarisch! Let op: de Frikandel staat niet op het menu, maar vraag er naar en ze gaan ‘m vers uit de frituur aan je serveren.

3. Kapsalon

BKS 2019 food
photo: Festileaks

Dé maaltijd die je na elk avondje stappen naar binnen wil werken. De gouden combinatie van patat, shoarma, kaas, salade. Bij Kapsalson haal je ‘m net even anders. Hun Special? Zoete aardappelfrietjes met vers fruit en chocolade saus. En geloof ons, die combinatie is smerig lekker. Toch meer zin in iets traditionelers? De kipkapsalon is zelfs voor de niet-vegetariërs op BKS een overheerlijke hap.

4. Balls & Glory

BKS 2019 food
Photo: Festileaks

Bij deze Vlaamse foodtruck vind je prijswinnende gehakt- en vegetarische ballen. Krokant van buiten, smeuïg van binnen: die wil je niet missen. Een goed alternatief voor de oer-Hollandse bitterbal die dit jaar helaas niet op het terrein van BKS te vinden is. Geserveerd met een aardappelpuree of rijst is deze bal een volwaardige bodem om het tot in de vroege uurtjes mee uit te houden.

5. Vrijvoedsel & Watson

BKS 2019 food
Photo: Festileaks

Uitzondering is hier juist regel. Allergeen vrij én vegan voedsel. Een samenwerking van het Amsterdamse vegan restaurant Mr. & Ms. Watson en Vrijvoedsel: de foodtruck die als eerste in Nederland allergeenvrij voedsel aanbood. Als je zelfs hier niks lust weten wij het ook niet meer. Hun bestseller: De Vegan Philly Cheezy Steak. Een compact broodje die je enorm vult. Mocht je toch nog een ruimte over hebben is de Cheescake ook écht een aanrader voor een zoete nasmaak.

Meer info over het aanbod op BKS vind je op hun eigen website.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.