Haal de festivalzomer alsnog in huis met een wijnkoeler van gerecyclede festivalmunten

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Door het coronavirus zijn er deze zomer geen festivals. Om toch de festivalmunten nuttig te gebruiken, is er nu Festicoolr: een wijnkoeler gemaakt van festivalmunten.

De Festicoolr bestaat 100% uit gerecyclede festivalmunten. Een 3D-printer gebruikt munten van festivals als Zwarte Cross, Pinkpop en Lowlands. De printer smelt de munten tot vloeibaar plastic en vormt ze daarna tot wijnkoeler. Op deze manier kun je toch de festivals in huis halen.

Door munten om te zetten in wijnkoelers denken de initiatiefnemers zo’n 350 kilo afval te recyclen. Daarvan worden dan 350 koelers gemaakt. De Festicoolrs zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, beige, bordeauxrood en muntgroen. In totaal worden er, mede vanwege de beperkte productiecapaciteit, maximaal 500 gemaakt. Wees er dus snel bij wanneer je zo’n uniek exemplaar wilt hebben.