Lionel Richie en Alicia Keys terug op affiche North Sea Jazz 2021

69
Lionel Richie

De eerste twee headliners voor North Sea Jazz 2021 zijn bekend. Lionel Richie en Alicia Keys toppen de festivalposter van het Rotterdamse festival. Beide acts stonden ook al gepland voor de geannuleerde 2020-editie.

Veel festivals weten hun acts van 2020 door te schuiven naar 2021 en daar is North Sea Jazz geen uitzondering op. Met de aankondiging van Lionel Richie en Alicia Keys heeft het festival twee belangrijke namen weten te behouden. De show van Lionel Richie staat gepland voor vrijdag 9 juli, Alicia Keys mag op zondag 11 juli haar opwachting maken.

Op het affiche van North Sea Jazz 2020 schitterden naast de bovengenoemde acts nog toppers als Diana Ross, John Legend en Joe Bonamassa. Af we hen ook volgend jaar terug gaan zien, is nog even afwachten. In een later stadium onthult North Sea Jazz de rest van de line-up.

Lionel Richie

https://youtu.be/nqAvFx3NxUM

Lionel Richie, wie kent hem niet? De Amerikaanse zanger startte zijn muzikale carrière bij de Commodores, om vervolgens begin jaren 80 solo verder te gaan. Dat deed hij niet onverdienstelijk. De zanger scoorde wereldhits met onder meer ‘Hello’ en ‘All Night Long’. De Amerikaan zit al ruim 50 jaar in het vak en bracht sinds het begin van zijn solo-carrière maar liefst tien platen uit, waarvan Tuskegee (2012) de meest recente is.

Hoewel hij op leeftijd is, denkt de zanger nog lang niet aan stoppen. In 2021 vindt je Lionel Richie onder andere op Belsonic Festival, Bospop en North Sea Jazz.

North Sea Jazz 2021

https://www.youtube.com/watch?v=qCvAoWxmeho

North Sea Jazz is het grootste indoor jazzfestival van de wereld. Het festival weet dan ook ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Voor 2020 stonden optredens van onder meer Lionel Richie, Alicia Keys, Diana Ross en John Legend op het programma, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig weet de organisatie in ieder geval Alicia Keys en Lionel Richie opnieuw te strikken voor North Sea Jazz 2021.

  • Locatie: Ahoy Rotterdam
  • Datum: 9 – 11 juli
  • Tickets: tickets voor North Sea Jazz 2020 blijven geldig in 2021. Kaartverkoop North Sea Jazz 2021 start later.
  • Voor meer informatie kun je de festivalwebsite raadplegen.