Frankrijk staat binnenconcerten tot 5000 man zonder ‘social distancing’ weer toe

DTRH Frank Carter Publiek
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Goed nieuws voor de muziekindustrie in Frankrijk! Er mogen namelijk weer concerten gehouden worden voor een publiek tot 5000 man zónder onderlinge afstand tussen de bezoekers. Wél is het verplicht om tijdens het concert een mondkapje te dragen.

Mogelijk lijken de optredens in Franse concertzalen binnenkort weer een beetje op die van voor de corona-uitbraak. Sinds 26 augustus zijn de richtlijnen voor binnenevenementen tot 5000 bezoekers namelijk versoepeld. Onderlinge afstand houden is niet meer verplicht, maar het te allen tijde dragen van een mondkapjes daarentegen wel. Dit maakte de Franse minister van Cultuur enkele dagen geleden bekend. Grote evenementen voor meer dan 5000 bezoekers zijn in ieder geval nog tot november verboden.

De nieuwe maatregelen gelden onder meer voor afgesloten ruimtes zoals bioscopen, theaters en concertzalen. Uitzonderingen voor deze nieuwe regelgeving zijn de zogenaamde ‘red zones’. Binnen deze zones groeit het aantal besmetting aanzienlijk. In deze zones, waar onder andere Parijs en Lyon onder vallen, is social distancing nog steeds aan de orde van de dag. Mocht de situatie verslechteren dan kunnen evenementen zelfs verboden worden.

Frankrijk is naast Tsjechië een van de eerste Europese landen waar bepaalde muziekevenementen weer doorgang kunnen vinden zonder inachtneming van de onderlinge afstand tussen de bezoekers. De vraag is of korte termijn ook andere landen de regelgeving gaan versoepelen.