Werchter-baas Schueremans vol vertrouwen: ‘Zeker dat festivals komende zomer doorgaan’

Photo by @Jokko (Rock Werchter Zomerbar 2020)

Een volle festivalzomer; we hunkeren er met z’n allen naar, maar komt hij er nu dan eindelijk? Sommige mensen durven er haast niet op te hopen, anderen zijn een stuk optimistischer. Zo ook festivalbaas Herman Schueremans. Hij stond aan de wieg van het Belgische festival Rock Werchter en heeft veel vertrouwen in de komende zomer, vertelt hij in een interview met Pollstar.

Een van de redenen die Schueremans aanhaalt is dat de piek van de omikron-variant lijkt te zijn bereikt in het Verenigd Koninkrijk. “Omikron is daar over het hoogtepunt heen, wat goed nieuws is. Dat betekent dat het in delen van Europa, zoals België, Nederland en een aantal andere landen, ergens begin februari over het hoogtepunt zal zijn en in andere landen eind februari”, aldus Schueremans. “Het komt erop neer dat omikron in medio maart voorbij zal zijn. Dat is ook wat je hoort van virologen. Vanaf dan wordt het een ziekte als de griep. We zullen er mee moeten leren leven”, zegt de festivalbaas.

Schueremans geeft aan dat de live-industrie het eerste kwartaal van 2022 wel heeft opgegeven. “Maar we zijn er allemaal sterk van overtuigd dat het in april zal gaan gebeuren. Als het niet 1 april is, dan 14 april, of iets daar in de buurt. Wat in ieder geval zeker is, is dat festivals in Europa zullen plaatsvinden. Dat hoor je ook als je met regeringen praat – ze zijn er allemaal optimistisch over. We zien eindelijk het licht aan het einde van de tunnel.”

Het verhaal van de Werchter-baas is een mooie aanvulling op een eerdere rondgang van Festileaks. Ook in dat stuk was de conclusie dat festivalorganisatoren en leveranciers optimistisch zijn over de komende zomer. Kom maar op!

Photo by @Jokko (Rock Werchter Zomerbar 2020)

Ook vertrouwen vanuit Europese festivalvereniging Yourope

Christof Huber, voorzitter van de Europese festivalvereniging Yourope, vertelt in hetzelfde artikel met Pollstar ook veel vertrouwen te hebben in de komende festivalzomer. “2020 en 2021 hebben laten zien dat de periode tussen de lente en de herfst anders verloopt dan de winter”, zegt Huber. “De vaccinatiegraad en behandelingen tegen covid zijn beide in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Daarom hebben we vertrouwen in een sterke Europese festivalzomer.” 

Hij vervolgt: “Omdat sommige landen strengere beperkingen hebben dan andere landen, is het lastig om een volledig perspectief op Europa te hebben. Voor de internationale artiesten is het belangrijk dat de volledige Europese festivalmarkt zo snel mogelijk opengaat, om zo het vertrouwen terug te winnen. We zijn ervan overtuigd dat die situatie vanaf het voorjaar zal zijn.” 

‘Rock Werchter in februari uitverkocht’

Schueremans komt ten slotte ook nog met een ticketnieuwtje over Rock Werchter. “Op dit moment zijn er nog zo’n 18.000 kaartjes van de 146.000 beschikbaar. Ik verwacht dat het ergens midden februari uitverkocht is.” Rock Werchter staat gepland voor 30 juni tot 3 juli 2022, uiteraard op het Festivalpark in het Belgische dorpje Werchter.

Rock Werchter 2022

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. 

In 2020 en 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Twenty One Pilots, PixiesGorlillazRed Hot Chili Peppers en Pearl Jam waren te vinden op het affiche. Voor 2022 zijn onder andere Pearl Jam, Metallica, Pixies, Haim en Queens of the Stone Age aangekondigd.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni tot 3 juli 2022
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.