Advertisement

Lionel Richie annuleert tour; Lokerse Feesten en Bospop vallen af

Foto: Bart Heemskerk

Lionel Richie heeft de stekker uit zijn Europese tour getrokken. Het coronavirus gooit roet in het eten voor de Amerikaanse zanger. Bospop en de Lokerse Feesten moeten dus op zoek naar een vervangende headliner.

“Het belangrijkste is de gezondheid van mijn fans, band en crew. Ik hoop dat jullie begrip hebben voor deze situatie” zegt Lionel over de annulering op Facebook. De aanhoudende onduidelijkheid over komende Europese festivalzomer lijkt steeds meer impact te hebben op de Europese tours van grote internationale artiesten. Ook de Amerikaanse rockband Aerosmith cancelde bijvoorbeeld afgelopen week zijn tour, waardoor Graspop nu ook op zoek moet naar een vervangende act.

Ondanks het verlies van Lionel Richie, hebben Lokerse Feesten en Bospop nog genoeg indrukwekkende namen op het affiche staan. Zo maakte Lokerse Feesten bekend dat Kraftwerk 3D een optreden komt geven. Voor Bospop staan onder andere Rag’n’Bone Man, Steve Vai en Jett Rebel op het schema.

Lionel Richie

Lionel Richie
Foto: Bart Heemskerk

Lionel Richie, wie kent hem niet? De Amerikaanse zanger startte zijn muzikale carrière bij de Commodores, om vervolgens begin jaren 80 solo verder te gaan. Dat deed hij niet onverdienstelijk. De zanger scoorde wereldhits met onder meer ‘Hello’ en ‘All Night Long’. De Amerikaan zit al ruim 50 jaar in het vak en bracht sinds het begin van zijn solo-carrière maar liefst tien platen uit, waarvan Tuskegee (2012) de meest recente is.

Hoewel hij op leeftijd is, denkt de zanger nog lang niet aan stoppen. In 2021 vindt je Lionel Richie onder andere op Belsonic Festival, Bospop en North Sea Jazz.

Bospop Logo

Bospop 2022

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 8-10 juli 2022
Line-up
Skunk Anansie
Kensington
Sting
Tickets Niet meer beschikbaar.