MOJO: ”Wij denken Lowlands 2021 ook in coronatijd te kunnen organiseren”

1777
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De evenementenbranche ligt grotendeels stil door het coronavirus. MOJO Concerts verwacht echter veilig evenementen, zoals Lowlands 2021, te kunnen organiseren, zowel binnen als buiten.

”Uit diverse onderzoeken en statistieken blijkt dat ruim 96% van de besmettingen binnen heeft plaatsgevonden, waarschijnlijk ligt dit percentage nog hoger”, aldus MOJO. De organisatie heeft zelf enkele onafhankelijke onderzoeken laten doen. ”Voor evenementen en andere bijeenkomsten blijkt dat deze buitenactiviteiten veilig kunnen, ook zonder afstand te houden. Dus wij denken Lowlands 2021 ook in coronatijd te kunnen organiseren.”

Deze onderzoeken geven aan dat de kans op besmetting veel groter is in kleine, slecht geventileerde ruimtes. MOJO: ”Een verjaardag met 10 personen in een woonkamer levert een significant groter risico op dan het verblijf in een grote concerthal. De voornaamste reden hiervan is de hoeveelheid lucht die per persoon beschikbaar is en wordt ververst.”

De organisatie benadrukt dat zalen als Ziggo Dome en AFAS Live beschikken over goede ventilatiesystemen, die de lucht acht keer per uur volledig kunnen verversen. Daarom wil MOJO dat de overheid risicogericht naar evenementen gaat kijken en handelt op basis van de nieuwe inzichten. ”Buiten is anders dan binnen. Binnen in grote goed geventileerde zalen is weer anders dan kleinere slecht geventileerde ruimtes.”

Voor de evenementenbranche is het hard nodig dat de discussie aangegaan wordt. Eric van Eerdenburg zegt tegen EenVandaag dat de sector het nog hooguit een heel jaar kan volhouden voordat ze ”weg” zijn. Onlangs heeft MOJO een derde van het personeel moeten ontslaan door de coronacrisis.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.