MOJO: ”Wij denken Lowlands 2021 ook in coronatijd te kunnen organiseren”

1587
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De evenementenbranche ligt grotendeels stil door het coronavirus. MOJO Concerts verwacht echter veilig evenementen, zoals Lowlands 2021, te kunnen organiseren, zowel binnen als buiten.

”Uit diverse onderzoeken en statistieken blijkt dat ruim 96% van de besmettingen binnen heeft plaatsgevonden, waarschijnlijk ligt dit percentage nog hoger”, aldus MOJO. De organisatie heeft zelf enkele onafhankelijke onderzoeken laten doen. ”Voor evenementen en andere bijeenkomsten blijkt dat deze buitenactiviteiten veilig kunnen, ook zonder afstand te houden. Dus wij denken Lowlands 2021 ook in coronatijd te kunnen organiseren.”

Deze onderzoeken geven aan dat de kans op besmetting veel groter is in kleine, slecht geventileerde ruimtes. MOJO: ”Een verjaardag met 10 personen in een woonkamer levert een significant groter risico op dan het verblijf in een grote concerthal. De voornaamste reden hiervan is de hoeveelheid lucht die per persoon beschikbaar is en wordt ververst.”

De organisatie benadrukt dat zalen als Ziggo Dome en AFAS Live beschikken over goede ventilatiesystemen, die de lucht acht keer per uur volledig kunnen verversen. Daarom wil MOJO dat de overheid risicogericht naar evenementen gaat kijken en handelt op basis van de nieuwe inzichten. ”Buiten is anders dan binnen. Binnen in grote goed geventileerde zalen is weer anders dan kleinere slecht geventileerde ruimtes.”

Voor de evenementenbranche is het hard nodig dat de discussie aangegaan wordt. Eric van Eerdenburg zegt tegen EenVandaag dat de sector het nog hooguit een heel jaar kan volhouden voordat ze ”weg” zijn. Onlangs heeft MOJO een derde van het personeel moeten ontslaan door de coronacrisis.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma. The Opposites zijn aangekondigd als eerste headliner voor volgend jaar.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 tot en met 22 augustus
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Joëlle van Wissen
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Wordt ontroerd bij The National, stampt bij Underworld, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Samen met Irene in te huren voor een avond slettendisco vol goedkope hits. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.