Terugkijken: de 5 beste festivalconcerten van Lowlands 2019

De Staat
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

We zijn nog steeds een beetje verdrietig dat Lowlands dit jaar niet door gaat, maar het gaat elke dag een klein stukje beter. Dit mede door al het pracht wat terug te kijken is. We nemen aan de hand van 5 concertregistraties de allerbeste shows van Lowlands 2019 met je door.

We gaan van De Staat naar Paul Kalkbrenner, met tussendoor ook nog haltes bij onder meer Twenty One Pilots. Deze 5 concerten zijn zo mooi, dat we ze graag nog een keer met jou willen beleven. Let’s go!

1. De Staat

We beginnen onmiddellijk met de headliner van dag één: De Staat. Aanvankelijk is het helemaal niet de bedoeling dat De Staat deze spot inneemt, maar na het tragische overlijden van The Prodigy-frontman Keith Flint kan de show van deze groep geen doorgang meer vinden. De band rondom Torre Florim blijkt een uitstekende vervanger, gezien zijn 3e plek in de Lowlands Top 25. De Staat begint de set overigens met een prachtig eerbetoon aan Keith Flint in de vorm van een intieme cover van Prodigy’s grote hit ‘Firestarter‘.

2. Franz Ferdinand

Als tweede nemen we een kijkje in de muzikale keuken van Franz Ferdinand. De indie-rockband bewijst met zijn 5e plek in de Lowlands Top 25 een zeer strakke liveshow in huis te hebben. Het is dus een heel goed idee om het komende uur te reserveren voor het terugkijken van deze prachtige uitvoering van de mannen.

3. Twenty One Pilots

Met een 6e plek net buiten de Lowlands Top 5 beland, maar Twenty One Pilots heeft altijd een waanzinnige show in petto. Zo ook die in Biddinghuizen. Al helemaal aan het begin van het optreden zetten ze op het podium een auto in lichterlaaie, zodat iedereen meteen wakker is. Gedurende de rest van de show spat de energie van het jonge tweetal ervan af, waardoor het geen moment saai wordt.

4. Anderson .Paak & The Free Nationals

Oke, het is dan wel niet het complete optreden van Anderson .Paak & The Free Nationals, maar de 23 minuten die we wel tot onze beschikking hebben zijn lang genoeg om een indruk te krijgen van de gig. De energie en vrolijkheid van .Paak zijn buitengewoon aanstekelijk en we weten dan ook zeker dat je met een grote glimlach op je gezicht naar deze beelden kijkt.

5. Paul Kalkbrenner

Paul Kalkbrenner sluit de reeks af. Het is niet voor niks dat we juist met hem eindigen, want deze danceshow is gewoon een lust voor het oor. De Alpha ging vorige week vanzelfsprekend volledig uit de plaat tijdens dit concert. We krijgen 22 minuten op ons bordje geserveerd en deze smaken naar veel meer.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen