AC/DC brengt woensdag nieuwe single ‘Shot In The Dark’

1723
Foto: Sam van Reenen

Het wachten wordt beloond. AC/DC brengt aanstaande woensdag hun nieuwe single ‘Shot In The Dark’ uit. Dit maakte de band zojuist bekend via de sociale media.

Zet je wekker komende woensdag maar om 06:00. Dan presenteren de heren van AC/DC hun kersverse single, ‘Shot In The Dark’. Eerder waren er al heel wat geruchten rondom de band. Zo konden we per ongeluk foto’s van een nieuwe video zien. Ook plaatste de groep eerder al een fragment met nieuwe muziek op YouTube.

Het laatste studio album, Rock or Bust dateert alweer uit 2014. Twee jaar later was AC/DC nog aan het werk te zien op het Festivalpark van Werchter. Deze kersverse single is het begin van de nieuwe plaat PWR UP, die uitkomt op 13 november. Wie weet koppelen de heren ook meteen een tour aan deze nieuwe muziek.

https://www.facebook.com/watch/?v=342406026981739

AC/DC

https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

AC/DC is een van de meest succesvolle hard rock bands aller tijden. De Australische legendes zijn de bedenkers van ‘Highway to Hell’, ‘T.N.T’ en ‘Thunderstruck’. Ze staan bekend om hun fantastische live optredens en zijn niet weg te denken uit de rockcultuur. In hun 45-jarige bestaan hebben ze maar liefst 17 studio-albums uitgebracht. Het vorige album, Rock or Bust, werd uitgebracht in 2014. In 2016 was de band het laatst te zien in Nederland met de Rock or Bust World Tour.

Sindsdien zijn er steevast geruchten over een reünie die ook een nieuw album moet voortbrengen. Ook werd er in 2019 én 2020 gesproken over een nieuwe tournee van de band.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)