Gorillaz komt met geanimeerde Netflix film

482
Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Goed nieuws voor Gorillaz fans! Er is namelijk een Netflix film op komst voor de band. In een exclusief interview met Chileense krant “La Tercera” liet Damon Albarn weten een deal met de streamingsdienst te hebben gemaakt.

Het gaat om een geanimeerde film over 2 -D, Noodle, Russell Hobbs and Murdoc Niccals. Damon Albarn, zanger van de Gorillaz, liet dit weten in een interview met een Chileense krant. Over de film liet Albarn verder weinig los. Bekend is dat de film geregisseerd wordt door Jamie Hewlett, illustrator van de band. Daarnaast worden de animaties voornamelijk door Gorillaz Productions ontwikkeld. Nadat het tweede seizoen van Song Machine uitgebracht is, begint de band met het project. Een precieze datum voor de Gorillaz film is nog niet bekend.

De oprichting van Gorillaz kwam onder meer voort uit het idee om een geanimeerde film te maken over de bandleden. In een eerder stadium leek er ook al een film tot stand te komen, maar toen volgde een reünie van Blur. Nu lijkt de kans op een film een stukje groter.

Gorillaz

Gorillaz

Gorillaz bestaat uit de fictieve karakters 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs en wordt in 1998 gecreëerd door Damon Albarn en Jamie Hewlett. Albarn is binnen het multimediaproject (de eerste virtuele band ooit!) verantwoordelijk voor de muziek en heeft hiervoor samengewerkt met een groot aantal muzikanten. Striptekenaar Hewlett houdt zich vooral bezig met het visuele gedeelte en het verhaal rondom de Gorillaz-wereld. Het debuutalbum verschijnt pas drie jaar na oprichting van de band en gaat vooraf door de debuutsingle ‘Clint Eastwood’. Het vervolgalbum Demon Days verschijnt pas in 2005, mede omdat Albarn en Hewlett ook actief blijven in andere projecten. Zo tourde Albarn met Blur in 2013 nog langs de grote festivals. Hoewel het duo herhaaldelijk in 2007 aangaf geen albums meer te gaan maken, komen ze daar een jaar later weer op terug.

In 2010 beleeft Gorillaz een jaar vol hoogtepunten. Het derde album Plastic Beach wordt uitgebracht en de grootste tour tot dan toe staat op de agenda. Niet alleen heeft de band een headlinespot op Coachella weten te bemachtigen, ook – dankzij de afzegging van U2 – mag de groep Glastonbury afsluiten. In 2011 verschijnt nog het album The Fall, waarna we vervolgens zes jaar hebben moeten wachten tot nieuw materiaal. In 2017 wordt Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en Lowlands. Hoewel Albarn in diverse interviews in 2018 (waaronder een met The Toronto Sun) liet doorschemeren voor lange tijd geen plannen te hebben voor een tour met Gorillaz, lijkt de man van gedachten veranderd: Gorillaz is namelijk aangekondigd als headliner voor Rock Werchter 2021.