Gorillaz komt met geanimeerde Netflix film

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Goed nieuws voor Gorillaz fans! Er is namelijk een Netflix film op komst voor de band. In een exclusief interview met Chileense krant “La Tercera” liet Damon Albarn weten een deal met de streamingsdienst te hebben gemaakt.

Het gaat om een geanimeerde film over 2 -D, Noodle, Russell Hobbs and Murdoc Niccals. Damon Albarn, zanger van de Gorillaz, liet dit weten in een interview met een Chileense krant. Over de film liet Albarn verder weinig los. Bekend is dat de film geregisseerd wordt door Jamie Hewlett, illustrator van de band. Daarnaast worden de animaties voornamelijk door Gorillaz Productions ontwikkeld. Nadat het tweede seizoen van Song Machine uitgebracht is, begint de band met het project. Een precieze datum voor de Gorillaz film is nog niet bekend.

De oprichting van Gorillaz kwam onder meer voort uit het idee om een geanimeerde film te maken over de bandleden. In een eerder stadium leek er ook al een film tot stand te komen, maar toen volgde een reünie van Blur. Nu lijkt de kans op een film een stukje groter.