Kijk terug: Gorillaz op MITA Festival 2022

Als één van de sterkhouders dit seizoen, stond Gorillaz uiteraard op meerdere festivals. Down The Rabbit Hole, Primavera Sound en zo ook MITA Festival in Brazilië. Laat daar nu een fantastische opname van zijn gemaakt. Kijk, verlang terug en breng eventueel je stem uit voor de Beste Festivalacts van 2022.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Gorillaz laat de festivalbezoeker op Primavera Sound 2022, de logistieke opstartproblemen vergeten met hun geweldige show. Later in het seizoen geven ze op All Points East misschien wel hun beste show ooit. Geen verrassing dus dat deze headliner één van de grootste kanshebbers is voor dé Beste Festivalact van 2022. Kijk terug en oordeel zelf.

Gorillaz op Mita Festival 2022

De eeuwige jeugdige enthousiasme van Damon Albarn

Vaak gekleed in kinderlijke outfits springt en danst Damon Albarn over het podium. Je zou bijna vergeten dat deze britpoplegende, met al zijn jeugdige enthousiasme, al 54 jaar is. Het podium is zijn thuis en wij zijn in zijn huiskamer uitgenodigd op zijn georkestreerde kinderfeest. Dit zorgt ervoor dat het genot en energie waarmee hij de nummers ten tonele brengt, overgebracht wordt tot de achterste rijen op de festivalweide. Gooi daar de visuele Gorillaz creaties van Jamie Hewlett overheen en je hebt een kinderfeestje waar niemand ooit te oud voor gaat worden. Klein minpuntje is alleen dat we niet worden thuisgebracht.