“Lowlands 2021 mogelijk voornamelijk met acts uit Nederland”

4530
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dat Lowlands 2021 voornamelijk Nederlandse, Belgische en Duitse acts op de planken heeft staan is een realistische gedachte. Dat zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in de podcast De Machine van 3voor12.

Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands, is positief over de toekomst. Zo laat hij weten in de podcast De Machine, waarin hem gevraagd wordt of hij het ziet zitten om Lowlands door te laten gaan met acts van eigen bodem. “Ik denk dat we sowieso een programma kunnen maken dat drie dagen interessant genoeg is, waarin we roeien met de riemen die er zijn. Dus veel Nederlandse, hopelijk Belgische en Duitse en misschien zelfs wat Engelse acts”, aldus Van Eerdenburg. De grote acts hoeven we niet te verwachten. “Het is onbetaalbaar voor grote bands om nu te touren”.

Ook laat de festivaldirecteur weten dat Lowlands 2021 zeker doorgaat wanneer hij daar toestemming voor krijgt. Ondanks dat het programma dan misschien niet optimaal is. Van Eerdenburg: “Lowlands is meer dan alleen een muziekprogramma. En we denken dat als het publiek weer zou mogen, zij ook graag zouden willen. Ondanks dat het programma dan niet is zoals we gewend zijn.” Hij vertrouwt erop dat het publiek begrip heeft voor de situatie en is gemotiveerd om de aankomende editie voort te zetten.

Er is op dit moment nog niet veel bekend over de line-up van 2021. Wel is de eerste headliner bevestigd. The Opposites sluiten een dag af op de Alpha. Met dat gegeven maakte 3voor12 alvast een droom line-up met acts uit België, Nederland en Duitsland:

Photo: 3voor12

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma. The Opposites zijn aangekondigd als eerste headliner voor volgend jaar.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 tot en met 22 augustus
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.