The Opposites eerste headliner Lowlands 2021

2408

The Opposites zijn aangekondigd als de eerste headliner van Lowlands 2021. Dat is zojuist bekendgemaakt via de Lowlands Free:United-stream.

Tijdens een gesprek met het duo maakt 3FM-dj Eva Koreman bekend dat The Opposites het festival volgend jaar zal gaan afsluiten. Het is nog niet bekend op welke dag het duo zal gaan afsluiten. Vorig jaar speelden Willy en Big2 nog een secret show in Sexyland.

Ondanks dat het festival niet doorgaat dit jaar, hoeven mensen die dit jaar naar Lowlands zouden gaan niet bij de pakken neer te zitten. Het festival organiseert dit jaar namelijk Lowlands Free:United. Het gehele weekend zendt het festival in samenwerking met 3FM en 3voor12 het hele weekend oude concerten, dj-sets en allerlei andere content uit via de website. Ook yoga, films en talkshows staan op het programma. Zo haal je dit weekend toch het echte Lowlands-gevoel in huis.

The Opposites

Het Amsterdamse rapduo Willy en Big2, beter bekend als The Opposites, begon vijftien jaar geleden als duo. In de jaren die daarop volgden hebben ze vele hits voortgebracht, waarmee ze zijn uitgegroeid tot een echte festivalact. Zo hebben de heren onder andere op Pinkpop en Lowlands gestaan. Helaas heeft het duo sinds 2013 geen gezamenlijke plaat meer uitgebracht en tot afgelopen zomer had het duo ook al jaren niet meer samen opgetreden. Op Appelsap 2019 vond er echter een reünie plaats, waarna ze tevens op Pukkelpop 2019 stonden. Ook gaven ze een geheim optreden in Sexyland op Lowlands 2019.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma. The Opposites zijn aangekondigd als eerste headliner voor volgend jaar.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 tot en met 22 augustus
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.