Yungblud in oktober 2021 naar AFAS Live

299
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Fans van Yungblud: zet maar een cirkel rond 24 oktober 2021. Dan komt de Engelse rocksensatie namelijk naar Amsterdam.

Yungblud komt naar AFAS Live. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt via de sociale media. Volgend jaar 24 oktober komt de Brit de Amsterdamse concertzaal in vuur en vlam zetten. Tickets voor deze show zijn vanaf vrijdag 30 oktober 10:00 uur te koop en kosten je € 35,84.

Volgend jaar is de zanger niet alleen in AFAS Live te zien; ook komt hij in de zomer onder meer naar Rock Werchter en Mad Cool. Of we de Engelsman ook nog op een festival in Nederland te zien krijgen is nog even afwachten.

Yungblud

‘Angry young man’ Yungblud is de Engelse rocksensatie van dit moment. Moeiteloos rijgt hij verschillende genres aan elkaar: zijn doorbraakhit ‘I Love You, Will You Marry Me’ (2017) was een onweerstaanbaar meezingbaar staaltje skapunk, maar Yungblud komt net zo makkelijk uit de hoek met Oasis-achtige rock of hiphop. Met de energie van de vroege Arctic Monkeys bestormt hij niet alleen de hitlijsten, maar laat hij ook elk podium rokend achter. Debuutalbum 21st Century Liability kwam uit in 2018 en is inmiddels alweer opgevolgd door geweldige singles, waaronder ‘Loner’, ’11 Minutes’ en ‘Weird!’. Vorig jaar kwam zijn laatste langspeler The Underrated Youth uit.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)