Zelfbevestiging: Yungblud naar Rock Werchter 2021

316
Yungblud
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Yungblud komt naar Rock Werchter 2021. De artiest bevestigt op zijn website dat hij op de festivalweide in België staat.

Op de website van Yungblud staat Werchter tussen de optredens voor volgend jaar. Hier staat hij op zondag 4 juli geprogrammeerd, wat de laatste dag van Rock Werchter 2021 is. Het festival zelf heeft dit echter nog niet bevestigd. Voor 2020 stond Yungblud ook op zondag op het affiche, wat betekent dat hij die show volgend jaar inhaalt.

Het festival maakte afgelopen week nog meer namen bekend voor de editie van volgend jaar. Onder meer Twenty One Pilots en Pixies stonden op het affiche voor 2020, maar keren terug voor 2021. Daarnaast presenteerde Werchter een paar gloednieuwe acts, zoals Gorillaz.

Yungblud

‘Angry young man’ Yungblud is de Engelse rocksensatie van dit moment. Moeiteloos rijgt hij verschillende genres aan elkaar: zijn doorbraakhit ‘I Love You, Will You Marry Me’ (2017) was een onweerstaanbaar meezingbaar staaltje skapunk, maar Yungblud komt net zo makkelijk uit de hoek met Oasis-achtige rock of hiphop. Met de energie van de vroege Arctic Monkeys bestormt hij niet alleen de hitlijsten, maar laat hij ook elk podium rokend achter. Debuutalbum 21st Century Liability kwam uit in 2018 en is inmiddels alweer opgevolgd door geweldige singles, waaronder ‘Loner’, ’11 Minutes’ en ‘Weird!’. Vorig jaar kwam zijn laatste langspeler The Underrated Youth uit.

Rock Werchter 2022

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.