Zelfbevestiging: Yungblud naar Rock Werchter 2021

82
Yungblud
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Yungblud komt naar Rock Werchter 2021. De artiest bevestigt op zijn website dat hij op de festivalweide in België staat.

Op de website van Yungblud staat Werchter tussen de optredens voor volgend jaar. Hier staat hij op zondag 4 juli geprogrammeerd, wat de laatste dag van Rock Werchter 2021 is. Het festival zelf heeft dit echter nog niet bevestigd. Voor 2020 stond Yungblud ook op zondag op het affiche, wat betekent dat hij die show volgend jaar inhaalt.

Het festival maakte afgelopen week nog meer namen bekend voor de editie van volgend jaar. Onder meer Twenty One Pilots en Pixies stonden op het affiche voor 2020, maar keren terug voor 2021. Daarnaast presenteerde Werchter een paar gloednieuwe acts, zoals Gorillaz.

Yungblud

‘Angry young man’ Yungblud is de Engelse rocksensatie van dit moment. Moeiteloos rijgt hij verschillende genres aan elkaar: zijn doorbraakhit ‘I Love You, Will You Marry Me’ (2017) was een onweerstaanbaar meezingbaar staaltje skapunk, maar Yungblud komt net zo makkelijk uit de hoek met Oasis-achtige rock of hiphop. Met de energie van de vroege Arctic Monkeys bestormt hij niet alleen de hitlijsten, maar laat hij ook elk podium rokend achter. Debuutalbum 21st Century Liability kwam uit in 2018 en is inmiddels alweer opgevolgd door geweldige singles, waaronder ‘Loner’, ’11 Minutes’ en ‘Weird!’.

Rock Werchter 2021

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Ook staan er enkele nieuwe namen, waaronder Gorillaz.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: verkrijgbaar vanaf vrijdag 10 juli om 10:00
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Joëlle van Wissen
Buurvrouw van Pinkpop in het zuiden van Limburg. Trots lid van de nieuwsredactie en de FL feestcommissie. Dol op Oscar and the Wolf, Cage The Elephant en Dua Lipa. Tekent in haar vrije tijd albumcovers en portretten van muzikanten. Standaard te vinden op Pinkpop. Hoopt ooit Michael te vinden op Lowlands.