Foo Fighters verzorgt livestream op 14 november 2020

Fantastisch nieuws voor fans van Foo Fighters! De band streamt komend weekend namelijk een liveshow. Een deel van de opbrengst gaat naar het Sweet Relief Musicians Fund.

Foo Fighters blijft maar goed nieuws droppen! De band speelt op 14 november 2020 een livestreamshow in The Roxy Theatre in Los Angeles. Tickets voor de stream zijn 15 dollar per stuk en zijn vanaf nu verkrijgbaar. Een deel van dit bedrag gaat naar het Sweet Relief Musicians Fund. Dit fonds helpt muzikanten en crew die in financiële moeilijkheden zitten dankzij het coronavirus. De show begint in de nacht van 14 november om 2 uur, maar is hierna nog 48 uur te bekijken. Je hoeft er dus niet per se voor op te blijven.

Eerder deze week lanceerde de band nog de gloednieuwe single ‘Shame Shame’. Dit nummer is een voorproefje op het nieuwe album dat 5 februari 2021 uitkomt. Afgelopen zomer zouden Dave Grohl en co. te bewonderen zijn op onder meer Nova Rock en Rock in Rio Lisboa. Dat ging helaas niet door vanwege het coronavirus, maar een aantal optredens zijn al doorgeschoven naar 2021. Het nieuwe werk van de Amerikanen is komende zomer te horen op onder andere I-Days en Festival de Nîmes. Ook het optreden in Lissabon wordt ingehaald.

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’.

In 2021 kwam het tiende studioalbum, Medicine at Midnight, uit. In 2022 leek de band klaar voor het festivalseizoen. Tot op 25 maart het noodlot toeslaat en drummer Taylor Hawkins plotseling overlijdt. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de shows die in de zomer plaatsvinden.