Foo Fighters verzorgt livestream op 14 november 2020

809

Fantastisch nieuws voor fans van Foo Fighters! De band streamt komend weekend namelijk een liveshow. Een deel van de opbrengst gaat naar het Sweet Relief Musicians Fund.

Foo Fighters blijft maar goed nieuws droppen! De band speelt op 14 november 2020 een livestreamshow in The Roxy Theatre in Los Angeles. Tickets voor de stream zijn 15 dollar per stuk en zijn vanaf nu verkrijgbaar. Een deel van dit bedrag gaat naar het Sweet Relief Musicians Fund. Dit fonds helpt muzikanten en crew die in financiële moeilijkheden zitten dankzij het coronavirus. De show begint in de nacht van 14 november om 2 uur, maar is hierna nog 48 uur te bekijken. Je hoeft er dus niet per se voor op te blijven.

Eerder deze week lanceerde de band nog de gloednieuwe single ‘Shame Shame’. Dit nummer is een voorproefje op het nieuwe album dat 5 februari 2021 uitkomt. Afgelopen zomer zouden Dave Grohl en co. te bewonderen zijn op onder meer Nova Rock en Rock in Rio Lisboa. Dat ging helaas niet door vanwege het coronavirus, maar een aantal optredens zijn al doorgeschoven naar 2021. Het nieuwe werk van de Amerikanen is komende zomer te horen op onder andere I-Days en Festival de Nîmes. Ook het optreden in Lissabon wordt ingehaald.

Foo Fighters

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725, uit.

Dit jaar zouden de heren spelen op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig schuiven de mannen deze optredens door naar 2022. Met het nieuwe album Medicine at Midnight, lijkt de band klaar voor het festivalseizoen van 2022.

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.