Nieuwe single Foo Fighters, nieuw album in februari

1166
Foto: Brantley Gutierrez

Dave Grohl en co. zitten niet stil tijdens de coronacrisis. Foo Fighters lanceert namelijk de nieuwe single ‘Shame Shame’. Het nummer is een voorproefje van een nieuw album dat 2021 uit moet komen.

‘Shame Shame’ is de eerste single van het nieuwe album Medicine at Midnight, dat gepland staat voor 5 februari 2021. Een mooie basis voor een uitgebreide Foo Fighters-festivaltournee in 2021?

Afgelopen zomer zou te band te bewonderen zijn op onder meer Nova Rock en Rock in Rio Lisboa. Dat ging helaas niet door, maar een aantal optredens zijn al doorgeschoven naar 2021. Het nieuwe werk van de Amerikanen is komende zomer te horen op onder andere I-Days en Festival de Nîmes. Ook het optreden in Lissabon wordt ingehaald.

Of de band met het nieuwe materiaal ook Nederland en België aandoet, is niet duidelijk. Afgelopen jaar waren er even geruchten rondom optredens op Lowlands en Pukkelpop 2020. Of deze geruchten op waarheid berustten is niet duidelijk geworden.

Foo Fighters

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725, uit.

Dit jaar zouden de heren spelen op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig schuiven de mannen deze optredens door naar 2022. Met het nieuwe album Medicine at Midnight, lijkt de band klaar voor het festivalseizoen van 2022.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?