Nieuwe single Foo Fighters, nieuw album in februari

Foto: Brantley Gutierrez

Dave Grohl en co. zitten niet stil tijdens de coronacrisis. Foo Fighters lanceert namelijk de nieuwe single ‘Shame Shame’. Het nummer is een voorproefje van een nieuw album dat 2021 uit moet komen.

‘Shame Shame’ is de eerste single van het nieuwe album Medicine at Midnight, dat gepland staat voor 5 februari 2021. Een mooie basis voor een uitgebreide Foo Fighters-festivaltournee in 2021?

Afgelopen zomer zou te band te bewonderen zijn op onder meer Nova Rock en Rock in Rio Lisboa. Dat ging helaas niet door, maar een aantal optredens zijn al doorgeschoven naar 2021. Het nieuwe werk van de Amerikanen is komende zomer te horen op onder andere I-Days en Festival de Nîmes. Ook het optreden in Lissabon wordt ingehaald.

Of de band met het nieuwe materiaal ook Nederland en België aandoet, is niet duidelijk. Afgelopen jaar waren er even geruchten rondom optredens op Lowlands en Pukkelpop 2020. Of deze geruchten op waarheid berustten is niet duidelijk geworden.

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’.

In 2021 kwam het tiende studioalbum, Medicine at Midnight, uit. In 2022 leek de band klaar voor het festivalseizoen. Tot op 25 maart het noodlot toeslaat en drummer Taylor Hawkins plotseling overlijdt. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de shows die in de zomer plaatsvinden.