Gorillaz, Twenty One Pilots en Deftones als headliner naar Electric Castle 2021

296
Gorillaz
Photo: Tom Hagen, Bilbao BBK Live 2018

De headliners voor Electric Castle 2021 zijn bekend! Naast eerder bevestigde Twenty One Pilots, voegen Gorillaz en Deftones zich bij de headliners voor het Roemeense festival.

Twenty One Pilots stond afgelopen editie al op het affiche, Gorillaz en Deftones bevinden zich op nieuw terrein. Naast de bekendmaking van deze headliners geeft het festival ook aan vooruit te kijken naar de zomer, ondanks de huidige situatie. Electric Castle kijkt naar de mogelijkheden om de achtste editie van het festival door te laten gaan in 2021. De volledige post check je hieronder.

Twijfel je nog over een ticket voor het festival? Lees dan onze zes redenen om naar Electric Castle te gaan! Wees er snel bij en scoor je kaartje nu nog met korting. Tot 1 december heeft Electric Castle namelijk een speciale actie op de Flexipass (weekendticket). Normaliter betaal je €164,- (799 Roemeense lei) voor een ticket, maar t/m 30 november betaal je nu slechts €123,- (599 Roemeense lei)! Zit je op dit moment krap bij kas maar wil je toch graag gaan? Ook daar is een oplossing voor. Je kunt namelijk een aanbetaling van €21,- (100 Romeense lei) doen, het resterende bedrag betaal je in juni. Meer informatie hierover vind je op de website.

twenty one pilots, Gorillaz and Deftones are the confirmed headliners for EC8.This is our ray of hope. We’re looking…

Posted by Electric Castle on Thursday, November 26, 2020

Gorillaz

Gorillaz

Gorillaz bestaat uit de fictieve karakters 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs en wordt in 1998 gecreëerd door Damon Albarn en Jamie Hewlett. Albarn is binnen het multimediaproject (de eerste virtuele band ooit!) verantwoordelijk voor de muziek en heeft hiervoor samengewerkt met een groot aantal muzikanten. Striptekenaar Hewlett houdt zich vooral bezig met het visuele gedeelte en het verhaal rondom de Gorillaz-wereld. Het debuutalbum verschijnt pas drie jaar na oprichting van de band en gaat vooraf door de debuutsingle ‘Clint Eastwood’. Het vervolgalbum Demon Days verschijnt pas in 2005, mede omdat Albarn en Hewlett ook actief blijven in andere projecten. Zo tourde Albarn met Blur in 2013 nog langs de grote festivals. Hoewel het duo herhaaldelijk in 2007 aangaf geen albums meer te gaan maken, komen ze daar een jaar later weer op terug.

In 2010 beleeft Gorillaz een jaar vol hoogtepunten. Het derde album Plastic Beach wordt uitgebracht en de grootste tour tot dan toe staat op de agenda. Niet alleen heeft de band een headlinespot op Coachella weten te bemachtigen, ook – dankzij de afzegging van U2 – mag de groep Glastonbury afsluiten. In 2011 verschijnt nog het album The Fall, waarna we vervolgens zes jaar hebben moeten wachten tot nieuw materiaal. In 2017 wordt Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en Lowlands. Hoewel Albarn in diverse interviews in 2018 (waaronder een met The Toronto Sun) liet doorschemeren voor lange tijd geen plannen te hebben voor een tour met Gorillaz, lijkt de man van gedachten veranderd: Gorillaz is namelijk aangekondigd als headliner voor Rock Werchter 2021.

Electric Castle 2021

Electric Castle
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Elk jaar wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. De muzikale line-up bestaat meestal uit een combi van elektronische muziek, harde gitaren, indie en popmuziek. In 2020 zouden onder andere Twenty One Pilots, Foals, The NeighbourhoodThe Chemical Brothers op het podium staan. Deze editie is helaas afgelast door de veiligheidsrisico’s van het coronavirus. Voor volgend jaar staan Twenty One Pilots op het affiche te blinken.

  • Datum: 14-18 juli 2021
  • Locatie: Bonțida, Roemenië
  • Tickets: tickets van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.
Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken