6 redenen waarom je van Electric Castle gaat houden

Electric Castle 2018

Liefde op het eerste gezicht kennen we vooral uit films, maar wordt soms ook echt werkelijkheid. Dat dit niet alleen bij personen, maar ook bij festivals kan gebeuren bewijst Electric Castle. Maar het Roemeense festival weet je met meer dan alleen haar looks te verleiden. Dit zijn de zes redenen waarom je alleen maar van Electric Castle kan houden en het in 2021 sowieso op je bucketlist moet staan.

1. Het eten is om van te smullen

Als er iets is waar Electric Castle in uitblinkt is het zijn voedselvoorziening. Er is niet alleen veel, maar ook nog eens divers eten. En de bezoekers zijn er enorm enthousiast over. Het won in 2018 de Festivalaward voor Eten & Drinken dan ook niet voor niets. De mythe van het lekkere eten werd vorig jaar nog eens bevestigd toen wij onszelf vorig jaar nogmaals te buiten gingen aan de vele delicatessen die het festival te bieden heeft. Kwartelei, cheesecake op een stokje, Italiaanse bitterballen, je kan het zo gek niet verzinnen of Electric Castle heeft het!

2. Overdonderende visuals

https://www.instagram.com/p/B0dVy-0o7IC/?utm_source=ig_web_copy_link

Je kan jezelf natuurlijk niet Electric Castle noemen zonder een enorme berg aan lichteffecten in huis te hebben. De organisatie neemt dit dan ook uiterst serieus en trekt alles uit de kast om het publiek omver te blazen met de vetste lichtshows. Zo weegt de installatie aan het dak van de Hangar al een paar ton en voorziet het in een festivalervaring die je zelden meemaakt. Daarnaast heeft de mainstage een van de grootste schermen van Europa, en lijkt het je door zijn lichte bolling haast te omarmen. Ook wij trokken die conclusie de afgelopen jaren. We namen een kijkje achter deze schermen en vielen van de ene verbazing in de andere.

3. Betoverende kunst

Media Castle
Photo: Sam Kragtwijk/Festileaks

Maar de grote IMAX schermen of de installatie van de Hangar is niet het enige overdonderende wat op Electric Castle te beleven is op elektronisch gebied. Sinds vorig jaar wordt het kasteel op het festivalterrein (ja ze hebben een echt kasteel), omgetoverd tot het New Media Castle. Hier spreiden diverse kunstenaars hun mooiste werk tentoon en kan je jezelf verliezen in de meest bizarre en intrigerende kunst.

4. Op elke hoek plezier en vertier

https://www.instagram.com/p/B0NsrEfivce/?utm_source=ig_web_copy_link

Dat een festival meer is dan alleen headliners pakken en feesten tot de vroege uurtjes, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Electric Castle neemt het begrip ‘randprogrammering’ echter tot een geheel ander niveau. Gezien de enorme grote van het terrein vormt het festival een waar doolhof waar je op de vreemdste plekken de leukste dingen tegen kan komen. Zo kan je er schaatsen, karaoke zingen in een telefooncel, bellen met god of je haar laten knippen. Niet alleen de hemel voor je insta, maar ook enorm veel plezier.

5. Supermarkt included

Electric Castle
Photo: Sam Kragtwijk/Festileaks

Op Nederlandse festivals zal je het niet snel aantreffen, een supermarkt op het terrein. In Roemenië doen ze daar niet zo moeilijk over. Een enorme Lidl supermarkt siert de rand van het festivalterrein. Een enorme zegen voor de festivalganger, want festivaleten is nou eenmaal overal duur. Niet bij de Lidl van Electric Castle, want je kan de prijzen vergelijken met die van de Lidl bij jou om de hoek. Maar alsof het nog niet genoeg is, wordt de Lidl vergezeld door een grote ruimte vol barbecues en eettafels. Je kan je avondeten dus zo uit het schap op de gril leggen. En hoewel je het voedsel niet mee de rest van het terrein op mag nemen, mag je het wel meenemen naar de camping. Zo heb je toch een lekker goedkoop ontbijtje.

6. En er komt alleen nog maar meer

https://www.instagram.com/p/B8bg6X1gCtE/?utm_source=ig_web_copy_link

En mocht dit alles nog niet genoeg zijn om je over de streep te trekken, dit jaar komt er nog meer. Het festival werkt namelijk aan een grote uitbreiding waardoor er in 2021 nog meer vertier op het programma staat. Hoe het festivalterrein er uit gaat zien blijft nog een geheim, maar de geruchten zijn dat het feestgebied bijna twee keer zo groot wordt. Dat kan alleen maar goed nieuws zijn toch?

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy