Gerucht: geeft Foo Fighters een jubileumshow op Pukkelpop en Lowlands 2020?

Foo Fighters bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden, zo denken Dave Grohl en co. Zo doen ze exact dezelfde tour door Amerika als ze in 1995 deden. In dat jaar was de band ook op festivals als Lowlands en Pukkelpop te zien.

Foo Fighters vieren hun verjaardag in stijl. Op hun Facebookpagina maken de heren bekend dat ze dezelfde tour doen als in 1995, waarbij ze langs dezelfde Amerikaanse steden gaan als toen. In onderstaand tourschema kunnen we zien dat de Amerikanen destijds ook festivals als Lowlands en Pukkelpop aandeden.

Het is nog niet bekend of ze de jubileumtour helemaal door gaan trekken naar Europa, maar in de aankondiging benoemen ze wel dat fans de pagina in de gaten kan houden voor eventuele nieuwe shows. Zien we de zeskoppige band ook op deze twee festivals terug met een jubileumshow?

Na een reeks Europese shows in juni brengen Dave Grohl en co op 31 juli wel een bezoekje aan Canada. Of dit een spelbreker gaat zijn is een kwestie van afwachten. In principe kunnen ze altijd het vliegtuig nemen en zijn ze alsnog op tijd voor beide jubileumshows.

Vorig jaar, bracht de band eind september nog een EP uit met een aantal covers en eigen werk. Op een nieuw studioalbum hoeven de fans ook niet lang meer te wachten. Zo werd eerder al bekendgemaakt dat ze bezig zijn aan de opvolger van Concrete and Gold.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725, uit. Vorig jaar stonden de heren nog op onder meer Lollapalooza Stockholm en Sziget. Dit jaar zijn ze te zien op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes.