Nick Cave & The Bad Seeds annuleert tournee waaronder optreden Ziggo Dome

Photo: Steve Parke

Slecht nieuws voor fans van Nick Cave & The Bad Seeds. Zo wordt de stekker uit de komende Europese tournee getrokken. Ook de optredens in de Ziggo Dome en het Sportpaleis gaan dus niet meer door.

Nick Cave & The Bad Seeds zouden in april 2020 beginnen aan hun nieuwe Europese tour. Deze kwam langs bij onder meer de Ziggo Dome en het Antwerpse Sportpaleis. Nadat deze tournee al een jaar werd uitgesteld, zijn nu ook de nieuwe data geschrapt. Door de aanhoudende coronacrisis bestaat er heel wat onzekerheid of de shows wel degelijk kunnen doorgaan. Hierdoor beslissen de heren om er een streep door te trekken. ‘We hopen volgend jaar beter nieuws te kunnen aankondigen.’, aldus de band.

Wil je toch nog even wegkwijnen bij de tracks van de Australische zanger? Dat kan. Zo hebben de 10 beste tracks, volgens jullie, op een rijtje gezet.

Nick Cave & The Bad Seeds

In 1983 richt de Australische zanger en pianist Nick Cave samen met Mick Harvey en Blixa Bargeld de band Nick Cave & The Bad Seeds op. Door de jaren heen wijzigt de bezetting van de band geregeld, waarbij Nick Cave steeds als stabiele factor overblijft. Inmiddels heeft de band 17 studioalbums uitgebracht. Het meest recente album Ghosteen uit 2019 werd lovend ontvangen door fans en critici. In 2021 zou de band te zien zijn in Nederland. Door het coronavirus gaat het optreden niet meer door.