Down The Rabbit Hole en Rock Werchter mogen zich klaarmaken voor een groots optreden van Nick Cave. Dat Skeleton Tree nog nazindert bij de fans, is duidelijk geworden in onze rondvraag. Deze 10 nummers mogen voor jullie niet ontbreken op de festivalweides.

Top 10 countdown

10. The Mercy Seat
9. Stagger Lee
8. The Weeping Song
7. Skeleton Tree
6. Push The Sky Away
5. Red Right Hand
4. I Need You
3. Jesus Alone
2. Jubilee Street

1. Into My Arms

Wist je dat…?

  • …drie van de acht nummers in de top-10 uit Skeleton Tree komen?
  • …alle acht nummers van dat album in de top-20 staan? Nick Cave heeft zijn publiek dus duidelijk weten te raken met zijn plaat.
  • …de opnames van het album verwerkt zijn in een documentaire? One More Time With Feeling werd zelfs genomineerd voor de Grammy voor beste muziekfilm.
  • …’People Ain’t No Good’ in de film Shrek 2 voorkomt? Kapitein Haak speelt het op een piano in een bruine kroeg. ‘Little Drop Of Poison’ van Tom Waits passeert daar ook de revue.
  • …Nick Cave meespeelde in The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford? Hij speelde – toepasselijk – een muzikant die de ballade van Jesse James brengt. Hij schreef ook de muziek voor die film.

Beste 20 tracks op Spotify

Nick Cave staat deze zomer onder andere op Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Open’er. Om je helemaal klaar te stomen, kan je naar deze Spotify playlist luisteren.

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds is in 1983 opgericht rondom zanger Cave. De band heeft in totaal 15 albums uitgebracht en staat bekend als een zeer sterke live-act. De heren hebben door de jaren heen een zeer verschillend geluid ontwikkeld. Zo zijn er invloeden van post-punk, alternatieve rock en ook minimalistische muziek. Hun meest recente album, Skeleton Tree, dateert uit 2016 en werd zeer goed ontvangen. Tijdens de studiosessies voor het album overleed de 15-jarige zoon van Cave. Hoewel de opnames toen bijna klaar waren, heeft die traumatische gebeurtenis veel invloed gehad op het eindproduct.

 

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.