7 artiesten die je wilt zien tijdens Eurosonic Noorderslag 2021

884
Nana Adjoa
Nana Adjoa / Photo: Latoya van der Meeren

Van 13 tot en met 16 januari vindt Eurosonic Noorderslag 2021 weer plaats. Vanuit de hele wereld hebben nieuwe muzikale talenten shows opgenomen. Met meer dan 150 nieuwe artiesten op de line-up is het bijna onmogelijk om te kiezen. Festileaks tipt 7 acts die je zeker niet mag missen.

Nederlands grootste showcase-festival vindt dit jaar volledig online plaats. Goed nieuws, want je kunt nu de beste nieuwe muziek gewoon uit je eigen huiskamer checken! In het verleden werden sterren als Dua Lipa en Royal Blood al ontdekt op het festival. Wie zijn de grootste beloften van 2021?

1. Bratři

Verlang jij ook zo terug naar pompende beats en zweten op de dansvloer? Dan is Bratři de act voor jou. Deze tweeling is een van de populairste live-acts in Praag. De melodieuze, beat-georiënteerde songs bestaan uit een unieke mengeling van akoestische drums en elektronische samples. De invloed van techno op hun muziek is onmiskenbaar. Ze werden ook al getipt in de Festivalpodcast. Transformeer je woonkamer in een club tijdens de set van deze Tsjechen.

 • Wie: Bratři (CZ)
 • Wanneer: Vrijdag 15 januari van 22:40 tot 22:55
 • Waar: ESNS kanaal 01

2. E-Play

E-Play is ongetwijfeld een van de meest ervaren bands op Eurosonic dit jaar. De Servische band werd al gevormd in 1998 maar brak nooit echt door. In 2018 was daar opeens het album Sloboda (Vrijheid), waarmee de band bovenaan de Servische charts belandde. Afgelopen jaar stonden ze gepland op het geannuleerde EXIT Festival, waar de band al meermaals op de line-up prijkte. En nu voor het eerst in Nederland. De band combineert atmosferische gitaren met stevige bas-ritmes en af en toe een vleugje drum ‘n bass. Perfect voor de donderdagavond!

 • Wie: E-Play (SRB)
 • Wanneer: donderdag 14 januari van 21:40 tot 21:50
 • Waar: ESNS kanaal 04

3. Elias Mazian

Hij is een bekend gezicht in de Amsterdamse clubscene. Elias Mazian laat zich inspireren door acts van vroeger zoals Michael Jackson en Prince. Maar ook door artiesten van nu zoals Omar-S en Beautiful Swimmers. Afgelopen jaar bracht hij zijn album Vrij Van Dromen uit op het label van Job Jobse. Zijn muziek kenmerkt zich door Mazians dromerige stem in combinatie met lekkere synthesizers. Sluit je ogen en laat je meenemen op de muzikale reis die Elias voor je heeft uitgestippeld.

 • Wie: Elias Mazian (NL)
 • Wanneer: zaterdag 16 januari van 22:00 tot 22:15
 • Waar: ESNS kanaal 03

4. Holly Humberstone

Holly Humberstone is misschien wel het grootste pop-talent uit Engeland. Ze is slechts 21 jaar en heeft pas 1 EP uitgebracht, maar de singles hebben al miljoenen streams op Spotify en de BBC zette haar op hun Sound of 2021-lijst. Holly’s muziek is poppy, maar divers. Sommige nummers doen denken aan popheldinnen als Lorde of Taylor Swift, terwijl andere duidelijk geïnspireerd zijn door indie darlings als Phoebe Bridgers of Julien Baker. Na een succesvolle tour met Lewis Capaldi is het nu tijd voor de festivals!

5. Alois

Je denkt dat je synthpop kent, maar dan luister je naar het tweede album van het Alois. De Zwitsers geven een volledig eigen draai aan elektronische muziek. 80’s synthwave gaan samen met trap. Caribische beats klinken ineens als techno. Ook van deze act ga je naar de dansvloer hunkeren. De groep staat erom bekend volle bak te gaan wanneer ze live spelen. Gaat dat zien.

 • Wie: Alois (CH)
 • Wanneer: vrijdag 15 januari van 22:30 tot 22:45
 • Waar: ESNS kanaal 03

6. Nana Adjoa

Tussen al het gitaargeweld, fantastische zangeressen en dikke (hiphop-)beats op ESNS 2021 staat Nana Adjoa fier overeind. Eigenlijk heeft zij al het goede wat Eurosonic Noorderslag 2021 te bieden heeft. De multi-instrumentalist heeft jaren aan ervaring opgedaan bij verschillende Nederlandse acts, waaronder als bassist bij Sue the Night. Op haar debuutalbum Big Dreaming Ants combineert zij alle muzikale invloeden uit haar jeugd en carrière tot één geweldig geheel. Haar indiepop bevat triphop en soul, Ghanese gitaarmuziek en vleugjes van Radiohead en Lianne La Havas. Nana Adjoa en haar sterke liedjes zijn rijp om ontdekt te worden door het grote publiek.

 • Wie: Nana Adjoa (NL)
 • Wanneer: woensdag 13 januari van 20:45 tot 21:00
 • Waar: ESNS kanaal 01

7. Lous and the Yakuza

Zangeres Marie-Pierra werd geboren in Congo en groeide op in Rwanda. Op haar 15e vluchtte ze naar België. Haar grootste droom was zangeres worden en dat is duidelijk gelukt. Ze maakt Franstalige-popmuziek vol met verhalen over haar leven. Haar songs zijn een mix van trap, r&b en hip-hop. Haar album Gore kwam afgelopen oktober uit en werd erg goed ontvangen. Ook won ze de ‘Artist of the Year Award’ tijdens de Red Bull Elektropedia Awards. Een zeer veelbelovende act dus.

Nu denk je misschien, wat weinig tips over hip-hop? Niet getreurd. Onze Ambassadeurs hip-hop komen nog met een artikel bomvol met tips. Met al deze aanbevelingen ga je sowieso een fantastische editie van Eurosonic Noorderslag tegemoet.

Eurosonic Noorderslag 2021

ESNS

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor Europees talent richting de top. Vorig jaar speelden er ruim 350 Europese acts. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld Shame, Dua Lipa, Hozier, en Royal Blood.

 • Datum: 13 t/m 16 januari 2021
 • Locatie: online
 • Tickets: gratis streams
 • Meer informatie vind je op de officiële website
Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!