Bevestigd: Geen Glastonbury in 2021 door corona pandemie

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Glastonbury vindt in 2021 opnieuw niet plaats. Dat maakt het festival zojuist bekend. De organisatoren zeggen er alles aan te hebben gedaan maar geen manier te hebben gevonden om het festival doorgang te laten vinden. Daarmee is het het eerste grote Europese festival dat de stekker er uit trekt voor 2021.

Lees het hele statement van Glastonbury festival hieronder.

Nadat in 2020 nagenoeg de complete festivalzomer geen doorgang kon vinden, waren alle ogen gericht op 2021. Maar helaas: ook daar blijkt nu nog veel onzekerheid over. Te veel onzekerheid, als het aan Glastonbury ligt.

De beslissing van Glastonbury is cruciaal voor het complete Europese festivallandschap. Het Engelse festival geldt als één van de grootste ter wereld en is voor veel artiesten dé reden om te touren. Als te veel van dit soort grote evenementen wegvallen, is een festivaltour voor een artiest niet meer realistisch. Andere key players in dat verhaal zijn onder andere Primavera Sound (Spanje), Rock Werchter (België) en Roskilde (Denemarken). Die festivals zeggen vooralsnog wel door te gaan.

De aanbetaling die festivalgangers hadden gedaan voor Glastonbury 2020-tickets, werd eerder omgezet in Glastonbury 2021-tickets en nu verder in Glastonbury 2022-tickets. Het festival zegt ‘zeer veel vertrouwen’ te hebben in de doorgang van het festival in 2022. Het wordt dan de eerste editie in 3 jaar.

Discussieer mee op ons Festival Forum.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.