Deze hiphopalbums kunnen we verwachten in 2021

travis scott

Het vreemde 2020 ligt eindelijk achter ons, dus het is tijd om vooruit te kijken. Wat gaat 2021 ons bieden? We zochten uit welke hiphopacts ons dit jaar gaan vermaken met een nieuw album (en dus ook een festivaltour?). Het belooft in ieder geval een muzikaal topjaar te worden. Deze hiphopalbums kunnen we verwachten in 2021.

Drake – Certified Lover Boy

Het zesde studioalbum van Drake is onderweg en komt zelfs deze maand nog uit. Toch is er nog veel geheim rondom Certified Lover Boy. Wat we wel weten: ‘Laugh Now Cry Later’ en het gelekte ‘Not Around’ maken onderdeel uit van Drake’s nieuwste plaat. Voor de rest van de tracklist moeten we nog even geduld hebben.

Travis Scott – Utopia

When we open gates up at Utopia (it’s lit), it’s like Zootopia’, klinkt het op de tweede single ‘FRANCHISE’ van Travis Scotts vierde studioalbum Utopia. Het belooft veel goeds met vermoedelijke features van onder andere Don Toliver, Roddy Ricch en Future. Daarnaast weten we al zeker dat ‘HIGHEST IN THE ROOM‘ en ‘FRANCHISE’ onderdeel uitmaken van Utopia. Een release-date blijft echter nog uit… Je kan Travis Scott dit jaar (ongetwijfeld met nieuw werk) checken op onder andere Rolling Loud.

Rihanna – R9

Het negende album van Rihanna is één groot mysterie. De R&B-zangeres teaset de plaat al sinds 2018, maar er is nog steeds heel weinig bekend over R9. Behalve de naam dan. Wat we wel weten: het lijkt erop dat de nieuwe Rihanna ‘reggae-inspired‘ gaat worden. En de kans is groot dat Pharrel Williams, Skylar Grey en Diplo terug te vinden zijn op het album. Laten we hopen dat 2021 ons iets meer duidelijkheid geeft. Of misschien zelfs een album.

Kanye West – Donda

https://www.youtube.com/watch?v=-NCQSqN7Kd0

Tja, het zou zomaar kunnen dat ook dit project van Kanye West nooit uit gaat komen, want de release van het hiphopalbum stond eigenlijk gepland in juli 2020. Maar laten we daar maar niet vanuit gaan.

Donda (vernoemd naar Kanye’s overleden moeder) moet het tiende studioalbum van West worden. En er is al behoorlijk wat over bekend. Zo kwam in juli de vermoedelijke eerste single ‘Wash Us In The Blood (ft. Travis Scott)‘ uit, is er een tracklist en een albumcover. Eigenlijk is het enige wat nog mist het album zelf. Tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van wat gelekt materiaal, zoals deze ‘Future Sounds’ met Travis Scott en Victory Boyd.

Diddy – No Way Out 2

Diddy riep in 2015 dat No Way Out 2 zijn laatste werk is voor zijn pensioen. Schijnbaar heeft hij daar nog geen zin in, want we wachten nog steeds op het allerlaatste album van de rapper.

Of de plaat in 2021 wel uitgaat komen, is nog lang geen zekerheid. Tussen Diddy’s vorige twee langspelers zat namelijk ook negen jaar. Wat we wel al (bijna zeker) weten? Dat The Notorious B.I.G., Rick Ross, Pharrel Williams en Meek Mill te horen zijn op de plaat. Onderstaande track ‘Watcha Gon’ Do’ lijkt een van de singles te zijn van No Way Out 2.

Slowthai – TYRON

Waar we wel veel over weten, is het nieuwe hiphopalbum van slowthai. De plaat van de Britse rapper komt uit op 5 februari en bevat features van James Blake, A$AP Rocky, Skepta en Denzel Curry. TYRON telt verder veertien tracks, waarvan er al drie uitgebracht zijn: ‘feel away (ft. James Blake & Mount Kimbie)’, MAZZA (ft. A$AP Rocky) en ‘nhs’. Nog even wachten op de rest! Het nieuwe album van slowthai live horen? Dat kan deze zomer op onder meer Roskilde, Primavera Sound en Woo Hah.

Die Antwoord – 27

Die Antwoord - Lowlands 2016
Foto: Kamiel Scholten

Huh, Die Antwoord? Die zouden toch stoppen? Klopt, en dit wordt hun slotstuk. 27 gaat 27 tracks bevatten met features van Die Antwoords favoriete artiesten. Namen als Lady Gaga en Rihanna kunnen alvast afgestreept worden, want – naast dat die twee niet heel geliefd zijn bij de Zuid-Afrikanen – laat Die Antwoord weten dat het vooral om redelijk onbekende Zuid-Afrikaanse artiesten zal gaan. Het album zal ook dienen als soundtrack van een film. Een release-datum hebben we nog niet. Wat we wel al hebben is een eerste festival voor Die Antwoord: FM4 Frequency in Oostenrijk.

24kGoldn – El Dorado

2020 betekende de doorbraak van 24kGoldn. De rapper liet in september nog weten dat het album voor 66% klaar is, maar een release-datum laat nog even op zich wachten. Wel weten we dat het album vol gaat zitten met hits! ‘Mood’ en ‘Coco’ zijn namelijk vermoedelijk terug te vinden op El Dorado. Nieuw werk van 24kGoldn live horen? Dat kan in ieder geval op FM4 Frequency.

Ashnikko – Demidevil

2021 moet ook het jaar worden van het nieuwe album van TikTok-ster Ashnikko. De excentrieke rapster en singer-songwriter brengt op 19 februari de plaat Demidevil uit, met daarop features van onder andere Grimes en Kelis. ‘Daisy’ en ‘Cry (ft. Grimes)’ zijn de eerste singles van Ashnikko’s debuutalbum. Ashnikko is deze zomer trouwens te vinden op onder andere Melt, Reading & Leeds en Mad Cool.

Meer upcoming hiphopalbums

Kendrick Lamar

Dit zijn natuurlijk niet de enige hiphopalbums die we kunnen verwachten in 2021. Veel artiesten hebben nieuw werk geteased of uitgesteld vanwege het coronavirus. Er gaan geruchten over nieuwe langspelers van onder andere Kendrick Lamar, J.Cole, Migos, The Weeknd, SZA, Lil Wayne, Lil Nas X, Denzel Curry, Vince Staples, Danny Brown, Cardi B, Noname, Busta Rhymes, Brockhampton, Azealia Banks, FKA Twigs en Schoolboy Q. 2021 wordt hoe dan ook een vruchtbaar hiphopjaar!

Weten op welke festivals je als hiphopliefhebber moet zijn in 2021? Dat vertellen we je hier.