Gratis en online: Zo volg je Eurosonic Noorderslag 2021

Photo by: Jorn Baars

Van 13 januari tot en met 16 januari vindt Eurosonic Noorderslag 2021 plaats. Het Groningse schowcase festival is vanwege het coronavirus dit jaar volledig digitaal én gratis te volgen via livestreams. Wij geven je een korte guide over hoe het festival te volgen.

In normale tijden gaat ESNS gepaard met verdwalen door de binnenstad van Groningen, op zoek naar de meest veelbelovende nieuwe acts en de lekkerste eierballen. Nu is dat net even anders en gaat dat verdwalen helemaal digitaal. De eerste drie dagen (woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 januari) staan in het teken van internationaal talent op Eurosonic, de laatste dag heet Noorderslag en is volledig gewijd aan Nederlandse acts. Los van de concerten in de avond vinden overdag conferenties en panels plaats, gericht op de muziekindustrie.

Livestream

Van 13 tot en met 16 januari zijn er elke dag van 20:00 tot 23:00 uur vier online kanalen beschikbaar. Deze heten simpelweg ESNS 01, ESNS 02, ESNS 03 en ESNS 04. Easy peasy. Elk kwartier begint er op elk kanaal een nieuw optreden. De streams zijn te volgen via de website van Eurosonic Noorderslag 2021. De streams zijn van te voren opgenomen vanuit heel Europa en Nederland. Hierdoor is er niet alleen een breed scala aan artiesten, maar ook aan locaties te bewonderen. Op deze manier kan je ook even gluren bij concertzalen waar je misschien anders nooit zou komen.

Blokkenschema

Photo by: Tom van Huisstede

Eurosonic Noorderslag is er ondanks de afwezigheid van een fysiek event in geslaagd om 189 acts op de line-up te krijgen. Deze acts zijn afkomstig uit 36 landen en streamen hun showcase op één van de vier kanalen tijdens Eurosonic Noorderslag 2021. Het spoorboekje hiervoor check je op de website van ESNS of via de app van het festival.

Tips voor Eurosonic Noorderslag 2021

Zie je door de bomen het bos niet meer? Is er te veel keuze? We helpen je graag. In de nieuwste aflevering van onze Festivalpodcast gaan hosts Julia en Jos op zoek naar de hoogtepunten van de aankomende editie een aantal aanbevelingen op een rijtje gezet.

Lees je liever dan dat je luistert? Bekijk dan onze 7 aanbevelingen voor ESNS 21. Voor de hiphop liefhebbers onder ons stelde onze hiphop-redacteur Ruben een selectie samen met hiphop acts die je volgens hem echt niet mag missen.

Tot slot heeft het festival zelf op Spotify allerlei playlists gemaakt per genre. Luisteren maar!

Tickets

De showcase concerten voor Eurosonic en Noorderslag volg je gratis via de website van het festival. Wil je echter ook de conferentie bijwonen? Dan koop je een kaartje voor 50 euro. Je hebt dan onbeperkt toegang tot een selectie panel discussies, keynotes en sessies die als thema ‘The Road to Recovery’ hebben.