Organisatie Bospop komt met extra festival in oktober

Photo: Dennis van der Bruggen

De organisatie van Bospop komt met een nieuw festival, wat van 8 tot en met 10 oktober nabij Weert moet plaatsvinden. De naam van het nieuwe festival met uitsluitend Nederlandse artiesten is nog onbekend.

Dat het festival pas in oktober plaatsvindt, heeft met de vaccinaties te maken. De organisatie verwacht dat eind september het grootste deel van de Nederlandse bevolking gevaccineerd zal zijn. Peter Verkennis, organisator van Bospop, heeft er alle vertrouwen in dat het nieuwe festival doorgang kan vinden. Het tentfestival biedt plaats aan maximaal 10.000 bezoekers per dag en er zullen enkel Nederlandse artiesten optreden.

Geen back-up voor Bospop

De kans dat Bospop – dat begin juli op de agenda staat – doorgaat schat hij op zo’n 45%. “Het is ons jubileum en dat willen we vieren zoals Bospop normaal ook is. Als dat niet kan, wachten we liever nog een jaar. Daarbij zijn we natuurlijk ook afhankelijk of bands naar Weert kunnen komen”, zo laat Verkennis aan 1Limburg weten.

Hoewel het nieuwe festival door velen als back-up wordt gezien voor het geval Bospop niet doorgaat, zal het niet bij een eenmalige editie blijven. “Wij zijn organisatoren, wij willen vooruit en daar zijn wij nu mee bezig”, aldus Verkennis.

Het nieuwe festival wordt niet op dezelfde locatie als Bospop gehouden, maar meer in het centrum van Weert. Waar precies kan de organisatie niet zeggen. De vergunning is aangevraagd, maar vanwege de coronacrisis kan de gemeente op dit moment nog geen uitsluitsel geven.

Bospop Logo

Bospop 2023

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen