Festileaks tipt Bospops kleine broertje: ‘FestiFallz’, met Within Temptation, BLØF en Danny Vera

FestiFallz

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 vindt voor de eerste keer het festival FestiFallz plaats in Weert. Volgend weekend kun je daar genieten van onder andere BLØF, Guus Meeuwis en Within Temptation.

We mogen weer naar festivals! Heel veel staat er dit jaar niet meer op de planning, dus is het pakken wat je pakken kan. En goed nieuws: want volgend weekend staat ‘FestiFallz’ op de agenda. Grote kans dat je daar nog nooit van hebt gehoord, want het is een nieuw festival, georganiseerd door de organisatie van Bospop.

FestiFallz ontstond doordat Bospop twee jaar op rij niet kon plaatsvinden. De organisatie keek toen naar een alternatief in het najaar en zie daar: beschuit met muisjes mogen worden geserveerd.

Intieme sfeer, grote acts

Leuk feitje: FestiFallz vindt plaats op het oude terrein van Bospop, namelijk op het Sportpark Boshoven in Weert. In 2014 werd besloten Bospop definitief te verplaatsen naar het A2-Weert-Noord terrein, een grotere locatie vanwege de groei die het festival doormaakte. Maar voor FestiFallz is de kleinere locatie juist weer perfect. Dat geeft het festival een intieme sfeer.

Essential 2019 / DI-RECT
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Daarentegen is de line-up van FestiFallz niet bepaald klein. Er is gekozen voor een programma met Nederlandse en Belgische pop / rock artiesten van de bovenste plank. De organisatie zegt zelfs: “We hebben heel bekend Nederland op ons podium, verdeeld over driefestivaldagen.”

Concreet betekent dat dat je op de vrijdag acts als Maan en BLØF mee kunt pakken, op zaterdag DeWolff, Di-rect en Within Temptation ziet en op zondag Racoon, Danny Vera en Guus Meeuwis het podium betreden. Maar ook de minder bekende artiesten als Son Mieux, Dial 24, Nona en Tommy Gazer geven present in Weert volgende week.

De zaterdag van het festival is al bijna uitverkocht. Als je dus nog een kaartje wilt scoren voor die dag moet je snel zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meteen een heel weekend te gaan. Een dagticket kost 35 (vrijdag) of 45 (zaterdag + zondag) euro, terwijl een weekendkaart voor 115 euro over de toonbank gaat.

FestiFallz 2021

FestiFallz is het kleine broertje van Bospop. Het festival vindt plaats in het tweede weekend van oktober op het voormalige Bospop terrein in Weert. Het festival is veel kleinschaliger dan Bospop. Normaal gesproken is de capaciteit 8000 man. Vanwege corona is de capaciteit hiervan nu 75%. De line-up bestaat uit Nederlandse en Belgische pop en rock artiesten. Onder andere Guus Meeuwis, BLØF en Within Temptantion zijn te vinden op het festival dit jaar.

  • Datum: 8, 9 en 10 Oktober 2021
  • Locatie: Sportpark Boshoven in Weert
  • Tickets: Vrijdag 35,- / Zaterdag en zondag 49,- / Weekendtickets 115,-
  • Meer informatie is te vinden op de website