De 4 beste festivalaccommodaties op een rij

223
Graspop
Foto: Arne Desmedt

Voor meerdaagse festivals is een goede accommodatie essentieel voor de full experience. Na een dag feesten, verdwalen en dansen maakt een lekker plekje voor de nacht het allemaal nog nét wat beter. Om er vervolgens de volgende dag met een fris uitgeslapen hoofd weer tegen aan te gaan. Wij zetten de 4 beste festivalaccommodaties voor je op een rijtje.

1. Tent

Rock Werchter 2019 - camping
Photo: Janne Paardekoper / Festileaks

Het kan niet anders dan dat de ultimate classic op 1 staat: de goede oude vertrouwde opgooitent. Die waarschijnlijk nog ruikt naar Lowlands van het jaar ervoor. Volledig uitgerust met een half lek matje en een trui dienend als hoofdkussen. Qua comfort is dit dan misschien niet de beste keuze, maar als je de échte festivalervaring wil, mag deze zeker niet missen. Wakker worden door de brandende zon of de regen die door de binnentent heen sijpelt, schreeuwt nou eenmaal festivalweekend.

2. Camper

Je hebt werkpaarden en je hebt luxepaarden, voor deze tweede categorie is er een upgrade van de festivaltent beschikbaar. Nog steeds kamperen, maar ditmaal in een camper. Veel meerdaagse festivals hebben een speciale camper camping waar je terecht kan met je camper, caravan of vouwwagen. Mocht je nou zelf niet in het bezit zijn van een camper, kan je er super makkelijk eentje huren. Bijvoorbeeld via Goboony. Via Goboony kan je verschillende campers huren rechtstreeks van de eigenaar, een soort Airbnb; maar dan voor campers.

3. Vakantiehuisje

Nog een stapje hoger op de luxe ladder staat het vakantiehuisje. Vaak zijn deze niet te vinden op een festival camping, maar zit je iets verder weg van het terrein. Zo heb je een vakantiepark bij het Walibi terrein bij Lowlands en is het niet ongebruikelijk om een huisje of appartement te huren als je naar Sziget gaat in Budapest. Je bent dan even helemaal weg van het festival en kan je optimaal opladen in een echt bed met een douche. Ultieme luxe. Maar goed, echt festivallen is het natuurlijk niet hè?

4. Glamping

Joris Bisschops (Paaspop 2018)

Wel de lusten, niet de lasten van een festivaltent? Steeds meer festivals hebben een zogeheten Glamping opgezet. Waar je verschillende soorten voor-opgezette tenten kan huren. zoals bijvoorbeeld luxe tipi-tenten en safaritenten. Die zijn voor opgezet en voorzien van comfortabele bedden en andere handige snufjes. Het scheelt een heel gesleep en gestress, maar daar hangt dan ook vaak een aardig prijskaartje aan.

Offff… Lekker thuis

Goed, mocht je in de buurt wonen kan je natuurlijk ook ‘s nachts je eigen bed weer op zoeken. Maar goed, een uur in de rij staan voor een half lauwe douche en daarna twee munten moeten neerleggen voor je ochtend cappuccino, mis je dan wel. Daarom staat het thuisfront onder aan de lijst. Want zeg nou zelf, wakker worden door dreunende techno op de achtergrond is wat het weekend maakt toch?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De drie grote liefdes in mijn leven zijn kaas, film en festivals. Elk jaar te vinden op Lowlands bij de paal links voor en daarnaast verstrooid door het jaar van de partij bij dagfestivals zoals Lente Kabinet en Into The Woods.