Green Day onthult nieuwe single ‘Pollyanna’

440
Photo: Femke Valks / Festileaks

Green Day heeft een nieuwe single uitgebracht: Pollyanna. Het nummer kwam uit samen met het nieuws dat de tour van de band naar 2022 wordt verschoven. Het nummer heeft positieve teksten, een upbeat tempo en kijkt uit naar de betere tijden die komen.

Op social media schreef de band bij de release van het nummer “Better days are looking up the road, and to celebrate we just dropped a brand new song.”. In het nummer zit de hoopvolle boodschap dat alles weer goed komt, ondanks de donkere tijden van de coronapandemie. Eerder dit jaar bracht de band ook al het nummer Here Comes The Shock uit.

In 2019 kondigde Green Day met Fall Out Boy en Weezer een tour voor 2020 aan. Inmiddels is deze tour al naar 2022 verplaats door de aanhoudende coronapandemie. Naast hun eigen tour is de band ook op de Europese festivals te zien aankomend jaar. Zo zijn de heren bijvoorbeeld al bevestigd voor Rock am Ring 2022.

Check de nieuwe single van Green Day hieronder:

Green Day

green day
Photo: Felisha Tolentino

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbraak kende de band weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Green Day mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Hun dertiende plaat Father of All… kwam in februari 2020 uit. Dit album zouden ze voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de Hella Mega Tour. Hierbij zouden ze ook Weezer en Fall Out Boy meenemen. Helaas kon deze tour dit jaar geen doorgang vinden door het coronavirus, maar in 2021 wordt de tour alsnog ingehaald.

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken