Bazart en meer naar Welcome To The Village 2019

Bazart - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Het Leeuwardense festival Welcome To The Village kondigt vandaag een groot aantal acts aan. Onder meer Bazart maakt in juli zijn opwachting in recreatiegebied Groene Ster.

Naast Bazart voegt de organisatie nog veel meer toe aan de line-up. Zo staan ook Claw Boys Claw, Indian Askin en blackwave. op het affiche. Hiernaast verzorgt Blind Boys of Alabama samen met Amadou & Mariam een exclusief Nederlands optreden in de Friese hoofdstad.

Check hieronder alle toevoegingen en de officiële Facebookaankondiging:

 • Bazart
 • Blind Boys of Alabama with Amadou & Mariam
 • Battles
 • Kakkmaddafakka
 • Mattiel
 • Claw Boys Claw
 • Blackwave.
 • Flamingods
 • Sven Hammond
 • Nilüfer Yanga
 • Whispering Sons
 • Honey Harper
 • Indian Askin
 • Haiku Hands
 • Feng Suave
 • Frente Cumbiero
 • S10
 • Fata Boom
 • Lucidvox
 • The Dawn Brothers
 • The Ills

Bazart

Bazart - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Bazart is een indie-popband uit België. De band rondom zanger Mathieu Terryn maakt Nederlandstalige muziek en kun je kennen van hits als ‘Goud’, ‘Chaos’ en ‘Grip (Omarm Me)’. De band heeft sinds 2018 zijn tweede album uitgebracht. Dit is het vervolgalbum van de populaire debuutplaat Echo.

De Vlamingen hebben sinds het oprichten van de band in 2008 verschillende festivals bezocht. In 2018 stond de band nog op Lowlands en in 2017 bezocht de band nog onder andere Appelpop, Lokerse Feesten en Rock Werchter. Dit jaar staat Bazart op Welcome To The Village en hebben ze zichzelf bevestigd voor Pinkpop.

Welcome To The Village 2019

Welcome to the village 2018_wttv_sfeer
Foto: Danny Korporaal / Festileaks

Welcome To The Village vindt komende zomer plaats van 18 tot en met 21 juli. De locatie van dit evenement is ook deze editie recreatiegebied Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Het festival kenmerkt zich door een sterke mix van grotere en kleinere acts binnen verschillende genres. De afgelopen editie stonden onder meer Warhaus, Mark Lenegan en Wende en op het programma, terwijl het in 2019 de beurt is aan publiekstrekkers Thomas Azier en Bazart. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je terecht op de festivalwebsite.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van bezoekers van verleden jaar? Lees deze dan terug in het festivalrapport.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel