Welcome To The Village 2019 trapt af met Thomas Azier en meer

Welcome To The Village 2019 maakt vandaag de eerste namen bekend. Onder meer Thomas Azier staat volgend jaar op de planken van het Friese festival. Aanstaande vrijdag start de kaartverkoop.

De organisatie bevestigt behalve Thomas Azier nog drie andere acts: Husky Loops, Raketkanon en Soft Moon. Voor de vorige editie was de singer-songwriter uit Leiderdorp ook al gepresenteerd door Welcome To The Village, maar hij zegde dit optreden af, omdat hij nog de laatste puntjes op de i moest zetten van zijn nieuwe album.

Hiernaast kondigt het festival de start van de kaartverkoop aan. Aanstaande vrijdag om 10:00 uur worden ‘superearlybirds’ voor de oude prijs aangeboden. Vorig jaar kostten tickets in de voorverkoop nog € 99,- inclusief camping.

Bekijk hieronder de officiële Facebookaankondiging:

Thomas Azier

De Friese Thomas Azier bracht in 2014 zijn debuutplaat Hylas uit. Hierop zijn diverse Europese invloeden te horen, wat ervoor zorgt dat hij meteen een internationale fanbase heeft opgebouwd. In 2016 werd Rouge gepubliceerd, zijn tweede album. Hits zoals ‘Gold’, ‘Talk To Me’ en ‘Babylon’ zijn terug te vinden op deze werken. Afgelopen jaar zou de singer-songwriter optreden op Welcome To The Village, maar een vertraagde albumproductie gooide roet in het eten. Inmiddels is Stray dan wel uitgebracht, waarmee de zanger in 2019 alsnog het gecancelde optreden van het festival in Leeuwarden inhaalt.

Welcome To The Village 2019

Foto: Welcome to The Village

Welcome To The Village vindt komende zomer plaats van 18 tot en met 21 juli. De locatie van dit evenement is ook deze editie recreatiegebied Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Het festival kenmerkt zich door een sterke mix van grotere en kleinere acts binnen verschillende genres. De afgelopen editie stonden onder meer Warhaus, Mark Lenegan en Wende en op het programma, terwijl het in 2019 de beurt is aan Thomas Azier. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je terecht op de festivalwebsite.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van bezoekers van verleden jaar? Lees deze dan terug in het festivalrapport.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel