17 nieuwe namen voor Dauwpop 2021

791
Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Er zijn weer nieuwe namen voor Dauwpop 2021. Onder meer Froukje en The Waterboys zijn toegevoegd aan de line-up van het festival uit Hellendoorn.

Met deze 17 nieuwe namen voor Dauwpop is de line-up van het festival weer wat verder aangevuld. Eerder waren onder andere namen als Eefje de Visser, Typhoon en Kensington al aangekondigd voor het festival. Nu komen daar 17 namen bij. Onder andere Froukje, The Waterboys en Son Mieux zullen in september een optreden op Dauwpop geven. De volledige lijst nieuwe namen lees je hieronder.

 • BAD NERVES
 • Basement Jaxx (DJ Set)
 • DOOL
 • Coach Party
 • Cho
 • Froukje
 • Kevin
 • MAGNETIC SPACEMEN
 • PACESHIFTERS
 • Poke
 • PRONK
 • Scram C Baby
 • Son Mieux
 • The Notwist
 • The Waterboys
 • TikTok Tammo
 • Tusky

Voor één keer is Dauwpop, dat normaliter tijdens Hemelvaartsdag plaatsvindt, verplaatst naar september. Wie voor de editie van 2020 al tickets al had gekocht kan op 4 september 2021 genieten van optredens van onder andere Kensington, Chef’Special en Typhoon. Heb je nog geen ticket? Dan kan je deze aanschaffen via de website van het festival.

Ondanks de goede berichten over dalende besmettingen zijn er nu flink minder festivals dan in een pre-corona festivalseizoen. Gelukkig is dat geen reden voor gebrek aan voorpret. Zo kan je je bijvoorbeeld goed voorbereiden op de optredens van Wies en Goldband door te lezen hoe hun optredens eruit hadden gezien als het festival in 2020 was doorgegaan.

Dauwpop 2021

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dansen in boerenschuren, gitaren beuken in een drive-in bioscoop en zweten in een dampende feestkroeg: je doet het allemaal op Dauwpop. Dit verrassende festival vindt dit jaar eenmalig plaats in september en sleept naast de randactiviteiten knallers van acts binnen. Bands zoals Nothing But Thieves, De Staat en Kraantje Pappie stonden al eerder op de planken.

 • Locatie: Hellendoorn, Overijssel
 • Data: 4 september 2021
 • Tickets: verkrijgbaar vanaf €52,50
 • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.

Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.