Hoe je een festival kan bezoeken en tóch geld kan verdienen

Werken op festivals

Wil jij ook altijd graag alle festivals af, maar staat je bankrekening dat niet toe? Goed nieuws, je kunt je via Festileaks weer opgeven om op de vetste festivals te werken. Sta jij deze zomer te knallen achter de bar op Lowlands, Zwarte Cross, Down The Rabbit Hole of een van de vele andere evenementen?

Werken op festivals kent twee hele grote voordelen. Zo eindig je een festival met een gevulde portemonnee in plaats van een lege. Ook krijg je tijdens het werk veel mee van het festival en hoef je daar geen ticket voor te kopen. Win-win!

Werken op festivals

Een flexibele bijbaan

Het mooiste aan werken op festivals is dat jij helemaal zelf bepaalt waar en wanneer je aan de slag kan. Na het inschrijven krijg je een actueel aanbod van events waar je kunt werken. Ook komen regelmatig grotere concerten voorbij, bijvoorbeeld in Ziggo Dome of Goffertpark. Hier kun je net zo vaak op reageren als jij zelf wil.

Op dit moment wordt er nadrukkelijk gezocht naar personeel voor Harmony of Hardcore, 7th Sunday, Emporium en ook voor Concert At Sea. Je kunt dus al snel aan de slag. Later in het seizoen kun je ook werken op Pinkpop en Down The Rabbit Hole, en bij concerten van festivalsacts zoals Bruce Springsteen, Coldplay, en Harry Styles. Er zijn zelfs mogelijkheden om samen je vrienden te werken! Sowieso kom je in een jong en enthousiast team terecht, dus vrienden maak je gegarandeerd.

Ook zijn de werkzaamheden vaak divers. De mogelijkheden variëren van tickets scannen, de bar runnen, fotograferen op events tot helpen bij het op- en afbouwen. Werken op festivals wordt dus nooit saai. Geen ervaring? Geen probleem, die krijg je vanzelf. Je helpt ook nog eens de festivals flink uit de brand: de personeelstekorten in de horeca zijn namelijk nog altijd groot.

Lowlands, @Kamiel Scholten Fotografie

Meld je aan om ook betaald naar festivals te gaan!

Interesse gewekt? Logisch! Wil je werken op de tofste festivals of tijdens grote concerten? En zo’n leuk bedrukt polsbandje in ontvangst nemen? Geef je dan op via onze speciale Werken op Festivals pagina! Daar vind je nog meer informatie over de werkzaamheden. Wie weet zien we je dan tijdens het komende festivalseizoen aan de deur of achter de bar van jouw favoriete festival?