Ondanks verplaatsing tóch geen Zwarte Cross in 2021

1184

Het hing al een beetje in de lucht, maar hier is dan ook de bevestiging: Zwarte Cross vindt in 2021 toch niet plaats. Het grootste festival van Nederland was verplaatst naar eind september om veilig te zijn voor corona-beperkingen die nog tot en met juli gelden, maar het mag toch niet baten.

Als redenen noemt de organisatie “onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen rondom COVID bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen”.

Deze optelsom van onzekerheden doet de organisatie nu besluiten het festival toch maar te verplaatsen naar 2022. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe editie. Meer info via de website van de Zwarte Cross.

Extra dag voor Zwarte Cross 2022

In 2022 vindt Zwarte Cross plaats op 14, 15, 16 en 17 juli. Om de comeback te vieren is de Feestfabriek in gesprek met de gemeente Oost Gelre en de betrokken instanties, om het evenement in 2022 met een extra dag uit te breiden.

Dit zou betekenen dat de camping al op woensdag opent en dagbezoekers vanaf donderdag welkom zijn. Over het al dan niet doorgaan van deze plannen wordt binnenkort meer bekend.

Alternatief evenement in september 2021

Is er dan helemaal niks te vieren? Jawel: de Zwarte Cross komt met een alternatief evenement genaamd ‘De Mega Immuun Party’. De capaciteit is met ca. 20.000 bezoekers per dag een stuk kleiner en ook is er geen campinggelegenheid.

De organisatie: “De beperktere omvang van dit evenement zorgt voor een haalbaarder scenario in een relatief korte voorbereidingstijd.”

Meer informatie over de Mega Immuun Party volgt later.

Hoi! Ik ben eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Sporadisch schrijf ik ook wel eens een artikel, en dan zie je dit tekstje. Verder co-host ik onze Festivalpodcast en kun je me wakker maken voor alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt.