Zwarte Cross 2021 verplaatst naar 23-26 september

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel ook door de kerk: de Zwarte Cross vindt dit jaar plaats op 23, 24, 25 en 26 september 2021. Dat maakt het festival zojuist bekend in een mailing naar ticketkopers, zo zag KINK. Oorspronkelijk zou Zwarte Cross 2021 plaatsvinden van 15 tot 18 juli.

De organisatie stelt: “Dat het momenteel niet opschiet qua perspectief zal geen nieuws zijn. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de Zwarte Cross in juli dit jaar niet realistisch is. Daarom hebben we het besluit genomen om de Zwarte Cross dit jaar te verplaatsen naar 23, 24, 25 & 26 september.”

Onzekerheid over doorgang in september

Het festival houdt, ondanks de verplaatsing naar later in het jaar, toch een slag om de arm of het festival in september doorgaat. “Ook met deze verplaatsing in het vooruitzicht kunnen we niet met zekerheid zeggen dat het evenement doorgang zal vinden in 2021. Er is voor iedereen op veel vlakken onzekerheid, waarbij de omvang van de Zwarte Cross in dit geval niet bepaald meehelpt, maar als het mag dan gaan we tot het gruwelijke gaatje!”

Tickets

Reeds aangeschafte tickets voor Zwarte Cross 2021 blijven geldig voor de editie in september. Als het festival niet doorgaat in september, schuift het ticket automatisch door naar de eerstvolgende editie van Zwarte Cross.

Door een uitverkochte editie in 2020 was de editie van 2021 ook al uitverkocht. Alle kaarten bleven namelijk geldig voor de volgende editie. De organisatie verwijst naar Ticketswap om eventueel toch nog aan kaarten te komen.

Zwarte Cross 2021

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte. De editie van 2021 is opgeschoven van juli naar het laatste weekend van september. Vorig jaar, 2020, zou het laatste jaar worden met Tante Rikie als festivaldirectrice. Dit wordt verschoven naar komende zomer. Over de line-up is nog niets bekend.

  • Locatie: Lichtenvoorde
  • Datum: 23 t/m 26 september 2021
  • Tickets: kaarten voor 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen